| Автор |
Съобщение
|
| Alxx |
Пуснато на: Сря Мар 06, 2019 9:20 am Заглавие: |
|
|
истински фен на SUZUKI
|
Ще проверя, отпуск съм тая седмица. Иначе фейс или не - геометрията на окачването е една и съща. За реглажа само и единствено геометрията на шаси, и окачване имат значение.
 _________________ Доста се е "возил на Сузуки"... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
| Nocturne |
Пуснато на: Сря Мар 06, 2019 11:49 am Заглавие: |
|
|
 кара с кеф SUZUKI
|
Да, така изглеждаше машината на външен вид.
Еми не знам дали е едно и също. За мен последния S-cross само на хартия е фейслифт, за мен си е като нов модел. Нови двигатели, тотално различна предница, нова скоростна кутия.
А за реглажа си мисля, че различния просвет и различните по размер гуми може и да влиаят, все пак колата стъпва различно. _________________ Suzuki SX4 S-cross 1.4 AT |
|
|
 |
| Nocturne |
Пуснато на: Сря Май 22, 2019 10:32 am Заглавие: |
|
|
 кара с кеф SUZUKI
|
Колата ми вече е с нов заден мост и перфектно настроена геометрия.
2-3 месеца чаках за този мост, да успеят ДА да го доставят при според тях срок от 20 работни дни. Питаш ги кога ще дойде в края на втория месец-не знаем. Питаш ги колко струва-не знаем. Питаш ги за колко горе долу време ще го монтирате-не знаем. Те тия знаят ли нещо!?
Отново ще изразя лично мнение, че в тази фирма са уникални боклуци!!! Такива неадекватни хора взимат на работа, то вярно че няма кадри, но чак пък толкова... Не ми се влиза в детайли относно цялото ми приключение покрай този ремонт, но дано не ви се налага да имате нещо общо с тези хора извън обслужването на колата. _________________ Suzuki SX4 S-cross 1.4 AT |
|
|
 |
| Nocturne |
Пуснато на: Съб Юли 13, 2019 8:48 pm Заглавие: |
|
|
 кара с кеф SUZUKI
|
Колеги, моля за мнение, че нещо се притесних!
Проверих маслото на S-cross-а по пръчката. Нивото е ОК, изглежда е на макс, НО цвета му е чисто черен! Откакто съм я купил е сменяно веднъж в Дженеръс Ауто преди 11 месеца , тогава колата беше на 6300 км, сега е на 15 000 км, следователно са изминати 8700 км.
Доколкото знам чисто черния цвят на маслото е нормален за дизелова кола, а при бензинова трябва да има леко меден, златист цвят.
Отделно че по пръчката имаше масло и пръски в съвсем горната и част, като петна на няколко места (това нямам идея нормално ли е, но при предните ми коли не съм го виждал).
Като казвам, че цвета е черен, не съдя само по това как седи на пръчката. По някаква случайност избърсвах пръчката с една вече суха мокра кърпичка която ми попадна, тя беше чисто бяла.
За жалост при единствената смяна на масло досега не проверих веднага след това дали маслото е бистро, за да съм сигурен на 100% че са го сменили.
Другия вариант е маслото да е с ниско качество и бързо да свършват добавките в него. _________________ Suzuki SX4 S-cross 1.4 AT |
|
|
 |
| KDK |
Пуснато на: Нед Юли 14, 2019 8:09 am Заглавие: |
|
|
 истински фен на SUZUKI
|
Преди години имах Балено с него минавах по 1000 км. на седмица, карах го на газ и на 2-3 месеца му сменях маслото. Сипвах Приста 10w40, повярвай ми цветът не се променяше за 10-12К км. Редовно регулирах клапаните и сменях маслото на скоростната кутия. Колата ми се отблагодари стократно и не ме предала никъде.  _________________ Grand Vitara 1.9 DDIS 10.2005 Way of Life!!!
Кефа цена няма!!!
И с Balenoto беше така!!! |
|
|
 |
| Alxx |
Пуснато на: Нед Юли 14, 2019 8:58 am Заглавие: |
|
|
истински фен на SUZUKI
|
Nocturne, ако караш основно градско е нормално да потъмнее, но не и да стане черно на бензинова кола за 8к. _________________ Доста се е "возил на Сузуки"... |
|
|
 |
| Nocturne |
Пуснато на: Пон Юли 15, 2019 8:48 am Заглавие: |
|
|
 кара с кеф SUZUKI
|
Да, карам основно градско, но все пак километрите са малко, колата е нова... Сега ще го сменя и задължително ще погледна дали е бистро след смяната, за да съм сигурен, че е ново и не са ми извъртяли някой номер. Чесно ви казвам, нямам вяра вече на никой, не знам и Хондата къде да я обслужвам. _________________ Suzuki SX4 S-cross 1.4 AT |
|
|
 |
| Nocturne |
Пуснато на: Вто Юли 16, 2019 4:02 pm Заглавие: |
|
|
 кара с кеф SUZUKI
|
Обслужих колата в Миркат. На 2 години има и смяна на спирачна течност.
300 лв. стандартното обслужване и 66 лв. (спирачна течност + труд). Общо 366 лв., добра цена за официален сервиз.
Маслото го видях цялото източено, черно като катран. Според мен в Дженерус Ауто само са писали, че са го сменили миналата година и досега съм карал с това от завода
Новото е с 5w30 от туби на които пише Suzuki by Motul.
Колата дърпа след обслужването много по-добре в ниски обороти и спира по-добре. Не, не си внушавам! _________________ Suzuki SX4 S-cross 1.4 AT |
|
|
 |
| Nocturne |
Пуснато на: Сря Ное 13, 2019 10:16 am Заглавие: |
|
|
 кара с кеф SUZUKI
|
|
|
 |
| forski |
Пуснато на: Сря Ное 13, 2019 10:47 am Заглавие: |
|
|
притежава SUZUKI
|
Екстра е, ще ъпгрейтна и аз  _________________ SUZUKI S-CROSS 1.4T GL+ Cool White Pearl |
|
|
 |
| Nocturne |
Пуснато на: Сря Ное 13, 2019 10:51 am Заглавие: |
|
|
 кара с кеф SUZUKI
|
| forski написа: |
Екстра е, ще ъпгрейтна и аз  |
Да, струва си, защото тези крушки светят много добре. Няма син отенък, абсолютно чисто бяло. Свети силно и ъгъла на осветеност е голям. Изглежда като фабрично.
Обща консумация 2W, вместо 10W  _________________ Suzuki SX4 S-cross 1.4 AT |
|
|
 |
| forski |
Пуснато на: Сря Ное 13, 2019 10:53 am Заглавие: |
|
|
притежава SUZUKI
|
A дали стават за плафоните в купето, и тези които светят в краката, че мен лично ме дразни тази светлина, все едно свещ си запалил? _________________ SUZUKI S-CROSS 1.4T GL+ Cool White Pearl |
|
|
 |
| Nocturne |
Пуснато на: Сря Ное 13, 2019 11:06 am Заглавие: |
|
|
 кара с кеф SUZUKI
|
Средния плафон е с Festoon 31мм или нещо такова се води, друг тип крушка е. Него го смених с един Osram led, който свети супер слабо и бие много на синьо, въпреки че на кутийката пише Warm white. Лошото е че не намирам нищо по адекватно като качествена крушка с този цокъл...
Предния плафон го отварях и мисля че крушките са същите като на номера (5W5). Не съм на 100% сигурен, защото не успях да ги извадя. Подават се супер малко и не мога да ги хвана с ръка. Ще опитвам с някакви тънки клещи през кърпичка. Но най-вероятно са същите и ще сложа пак този Philips като на номера, защото са много силни и ще компенсират слабата светлина от средния плафон.
Мен адски много ме дразни това че сутрин или вечер като е тъмно и си отворя вратата и в краката ми свети синьо а отгоре жълто! Защо за бога на тази бюджетна кола са сложили осветление в краката. Хубаво-сложили сте го-пък да бяхте сложили LED и на плафоните, за да не се смесва така гадно светлината!
Нищо, аз ще поправя тази грешка и ще стане работата. _________________ Suzuki SX4 S-cross 1.4 AT |
|
|
 |
|
|