Клуб СУЗУКИ Форуми
Клуб СУЗУКИ
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си

Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
 проблеми с sx4 дизел « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
paunoff
МнениеПуснато на: Пет Дек 04, 2015 6:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

EGR-а да. Написал съм по погрешка филтъра. Пластината се слага между колектора и егр-а. Идеята е изгорелите газове да не стигат до ЕГР, да го зацапат и той да индикира грешка поради непълно отваряне/затваряне. Реално той си работи, но през него не минава нищо.
ДПФ-а си се сваля физически, слага се резонатор и се прави софтуерно компа да не го търси.
paunoff
МнениеПуснато на: Пет Дек 04, 2015 6:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

EGR-а да. Написал съм по погрешка филтъра. Пластината се слага между колектора и егр-а. Идеята е изгорелите газове да не стигат до ЕГР, да го зацапат и той да индикира грешка поради непълно отваряне/затваряне. Реално той си работи, но през него не минава нищо.
ДПФ-а си се сваля физически, слага се резонатор и се прави софтуерно компа да не го търси.
tuzarya
МнениеПуснато на: Сря Дек 09, 2015 4:53 pm    Заглавие: Кормилната ми рейка плаче! Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

Колеги, бях писал, че ми се налага да ремонтирам рейката си! Моля помагайте къде сте ремонтирали вашите, защото аз съм много озадачен къде да я дам за ремонт. Предвид че рейките са електро-механични навсякъде в сайтовете предлагат ремонт на хидравлични такива!
Nino
МнениеПуснато на: Вто Дек 15, 2015 2:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

харесва SUZUKI

Местожителство: София

Ами още по-просто... сваля се и се ремонтира, какво му е сложното.
Ремонт на най-обикновена механична рейка...ще преценят какво е за смяна, т.нар."дълги накрайници",втулки, лагерче, ако има аксиален луфт...не виждам защо си се притеснил.Доста по-лесен ремонт, от подобен но на хидравлична рейка.
tuzarya
МнениеПуснато на: Чет Фев 18, 2016 9:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

Ходих в сервиза за ремонт на рейката си, който е до Окръжна болница. Скъпичко ми излезе и не дават документ, но съм много доволен. Вече предницата ми не ромоли и върви добре Сузана! Ако някой има необходимост да извърши ремонт на рейката си - определено я препоръчвам тая фирма! Very Happy
nikitoo123
МнениеПуснато на: Пон Апр 01, 2019 6:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте колеги, наскоро се сдобих с Фият Сидичи 1.9JTDm и нямах проблем до скоро с двигателя,но от 2 седмици имам доста странен и неприятен проблем. Така сутринта паля колата няма никакви проблеми с паленето, но като загрее и започва да притриса мотора работи неравномерно. Първо закачих я на диагностика никакви грешки. После си помислих, че е от ЕГР махнах го софтоерно но проблемът остана. Днес направих живи данни работата на дюзите е океу 3 от дюзите са на + 0.2/0.5 там се въртят само едната беше на -. Това е на празен ход. После като карах видях че тази която е на - става на -1.8 някаде и прехвърля на другата тя става на -1.8. Колата върви набира няма проблем не пуши. Днес забелязах че перката ми включи на 73 градуса на антифриза странно.. и когато включи работата на мотора се нормализира после като спря пак почна да притриса но НЕ МЕНИ ОБОРОТИ. Напръсках с контактен спрей буксите на дюзите нямаше ефект. Но се сетих за проба да включа климатика да тръгне пак перката и да колата пак се нормализира като го изключа и перката като спре да се върти пак започва да притириса. Един вид като се натовари мотора се нормализира. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще съм благодарен да сподели. За сега мисля да пробвам да видя температурния датчик да не бърка работата на мотора или някоя дюза да връща повече излишна нафта. Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Alxx
МнениеПуснато на: Пон Апр 01, 2019 6:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

истински фен на SUZUKI

Усещаш ли вибрации в педала на съединителя ако тръгнеш сутрин на студен мотор? Иначе от дюзата -1,8 до +0,5 е над 2ms разлика и първата в уравнението е твърдо за ремонт/подмяна.
nikitoo123
МнениеПуснато на: Пон Апр 01, 2019 7:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти мерси за бързия отговор, но не мисля че е от маховик не съм забелязал да вибрира педала на съединителя, но защо се пуска перката за охлаждане на примерно 60 70 градуса на антифриза и като се включи мотора се успокоява. И да и на мен това ми се вижда много голяма разлика в работата на дюзите , но пък никакъв пушек няма на не изгоряла нафта.
Върнете се в началото
mironski
МнениеПуснато на: Пон Апр 01, 2019 9:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

истински фен на SUZUKI

Местожителство: Полски Тръмбеш

Спецовете във Фиат форума не знаят ли, че ДВГ-то е италианско, та Ви пратиха тук?
Но понеже в това форумче по принцип не се разтягат локуми за щяло и нещяло ще Ви се даде отговор!
В минус на дюзата няма как да пропушва, при положение че е позапушена и доставя "малко" количество необходимо гориво за смесообразуването. А след това другите компенсират.
При включване на "як" консуматор (вентилатор за охлаждане, вентилатор купе, подгрев, постподгрев, фарове), ДВГ-то се натоварва (от алтернатора) и получава малко по-голямо количество гориво. По този начин се елиминират леките"сътресения" при празен ход.
На диагностика каква е реалната стойност на охлаждащата течнос при включване на вентилатора?
Подмяна на съответния датчик, измерващ температурата на охлаждащата течност.
Всичкото това списване е общо казано. Вижте подписа ми. smile025
nikitoo123
МнениеПуснато на: Пон Апр 01, 2019 10:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да много се извинявам за това че пиша тук за този проблем, но наистина ме насочиха да проверя тук за съответния проблем. За момента съм сложил bardahl 6+1 comman rail disel добавка.
Върнете се в началото
Nino
МнениеПуснато на: Пон Юни 10, 2019 5:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

харесва SUZUKI

Местожителство: София

nikitoo123 написа:
Да много се извинявам за това че пиша тук за този проблем, но наистина ме насочиха да проверя тук за съответния проблем. За момента съм сложил bardahl 6+1 comman rail disel добавка.

Ники, дано си решил проблема вече.Ако четеш този форум, моля те кажи какво е станало? Не е добър маниер, някой да попита нещо, оправи го и дотук! Въпреки,че някои имат големи претенции, за големи експерти по тези автомобили, това все пак е форум, не еИНФОРМБЮРО на някой сервиз!
Та на твоя въпрос, нещо ми "понамирисва" на FAP филтър.Когато почне самоочистката на този филтър, двигателя пуска перката за охлаждане, независимо от температурата на антифриза.Това се е случвало няколко пъти при мен.Даже ходих в "МИРКАТ" обезпокоен.Казвам самоочистка, защото тя може да бъде и принудителна, когато няколко пъти си прекъснал неволно този процес и колата влиза в АВАРИЕН режим.Тогава или отиваш в сервиз и там я правят принудително, или намираш приятел който има тази програма и накрайник да се конектне към компютъра на колата. и пусне програмата.
Ако филтъра е свален от колата ти, то тогава си вземам думите назад и проблема е друг. Пиши какво е станало.
nikitoo123
МнениеПуснато на: Вто Юли 23, 2019 8:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, проблема си остава, махнал съм ДПФ- физически и софтуерно ЕГР-а съм го махнал само софтуерно. По вървежа на колата няма никакъв проблем върви си доста добре просто това ме дразни как включва перката и почва да пуши на сурова нафта. И като е на свободни обороти работи неравномерно. И това го прави като мотора е студен паля тръгвам карам малко и леко да загрее до към 60 70 градуса горе доло и настъпя да я гоня и включва перката. И след премахването на ЕГР софтуерно колата много рядко отива до 90 градуса до средата на скалата, но като загрее на 90 и си работи перфектно на празен ходи без да прекъсва без да включва перки без дим на сурова нафта. И никакви грешки няма в компа и не знам.
Върнете се в началото
Krum.Yanazov
МнениеПуснато на: Нед Сеп 01, 2019 6:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

От кой град си?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4 Страница 4 от 4

Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Vegan Recipes & Travel Adventures | Веган Рецепти | Счетоводни услуги Чакърски и Синове | The Guitar Junky | Dore Aesthetics Singapore | Immigration Solutions Singapore | SleepMatters | CuppaBean | My Cosy Retreat

DAJ Glass (1.0.8) by Dustin Baccetti