|
 |
|
| Вибрация при празен ход SX4 2008 1.9 DDiS |
« Предишната тема :: Следващата тема » |
| Автор |
Съобщение
|
| abdicator |
Пуснато на: Вто Апр 02, 2019 5:49 pm Заглавие: Вибрация при празен ход SX4 2008 1.9 DDiS |
|
|
|
При включване на двигателя се ...включва и вибрацията.
Вибрацията се усеща като кофти бас в цялото купе и в кормилото. Прилича на ломотене на директорка-травестит с много мощен глас.
Появи се септември 2018та.
Не е имало инциденти, от какъвто и да е вид.
Бръмча с колата от 2016та май месец.
1. Всички тампони на двигател сменени без един (тъй като е здрав). Потвърдено и в официалния сервиз.
2. Няма проблеми с дебитомер, въздушна помпа, водна помпа.
3. Маховик - сменен (2019та). Усети се моментално, но вибрацията не изчезна.
4. Свещи - сменяни началото на 2018та.
5. Всички дюзи заминаха на диагностика - първо в Разлог после в София в сервиза на Bosch - според двете места - проблеми с тях няма.
6. Двигателят бе отворен, бяха отстранени малки проблеми по него - никаква промяна. Бутала, мотовилка, клапани - ок. (след ремонта се смъкна разхода с около 300мл).
7. Вибрацията НЕ се влияе от оборотите, има я винаги на празен ход и не се усилва/намалява с качване на оборотите.
8. Проблеми с придърпване, набиране на скорост и т.н. - няма.
9. Диагностика в Микрат = няма нищо притеснително.
10. Поради класическата цигания - колата е без DPF и явно моднат комп тъй като на таблото нищо не свети.
11. EGR-то е ново (не зная какво значение би имало, ама е).
Идеи от какво да @%€№@€%№€%№ може да е този проблем ?
При мен се формира идеята за нещо паранормално, джудже с лопата, което се материализира в момента, в който включа двигателя.
Въпреки, че е дизел, въпросната вибрация е доста по-силна от обичайната за този тип двигатели и коли - луд съм нали, но не толкова, имаше сравнения с други хора, две други SX4ки (едната 2007-ма, другата също 2008 - еднакъв двигател) + Фиат Седичи - ми различно е. По-кротко такова.
Добри хора - давайте акъл и кажете кво ми вибрира .... и защо ?!
Благодаря предварително и да - не съм намерил абсолютно нищо по темата освен изброените дотук възможни причини...нито тук, нито в де що каквото руско/английско успях да обърна като форуми, видеа из нета и т.н. и т.н. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
| mironski |
Пуснато на: Вто Апр 02, 2019 7:59 pm Заглавие: |
|
|
 истински фен на SUZUKI
Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 1331 Местожителство: Полски Тръмбеш
|
Привет и добре дошли!
Съмнението ми е за основен, десен тампон на ДВГ.
Двигателя би трябвало да е Фиатския или 90-те канчета?
Наскоро борихме такъв проблем на Сейдичи. С подмяната на този тампон вибрацийте се поуспокоиха, но останаха леки заради другите два.
Със щанга повдигнете леко тампона, ако се загубят вибрацийте то той е за подмяна.
Този тест го направете и с другите тампони.
Поради личното ми мнение за "нови" подменени части, не вярвам на нищо "случайно".
Поздрави. _________________ Това не е експертно мнение. Всяко действие е на Ваша отговорност. |
|
|
 |
| abdicator |
Пуснато на: Сря Апр 03, 2019 7:23 pm Заглавие: |
|
|
|
Благодря Миронски ама .... тампоните са окей. В Микрат имаха съмнения за тях, но не е от тях проблема - всички без един са сменени....... За огромно, нереално, нечовешко и т.н. мое съжаление не е. Двигателят е Фиатския разбира се, същия като на Седичи.
Като казвам, че не е в тях проблемът имам предвид, че вярвам на майстора, който цъка по колата + мнението на хора от Микрат.
Всички без един са сменени, като този, който не е сменен - не е, защото е окей, нищо му няма.
Какъв по-точно е бил проблемът при Сейдичи ? Вибрация на празен ход ?
Усещаше ли се в кормилото и в купето ?
Като казвам вибрация - такава е, че трудно може да се сбърка са параноя. Разбирай ако поставиш нещо, което може да дрънчи - като бутилка с вода в шофьорската врата или нещо метално в предната част то скоростния лост - ще вибрира и дрънка като стой та гледай. |
|
|
 |
| mironski |
Пуснато на: Чет Апр 04, 2019 3:13 pm Заглавие: |
|
|
 истински фен на SUZUKI
Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 1331 Местожителство: Полски Тръмбеш
|
На въпросите, отговорът е - да! _________________ Това не е експертно мнение. Всяко действие е на Ваша отговорност. |
|
|
 |
|
|
|
 |
|
Страница 1 от 1 |
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|
|