|
| Въпросче към всички,относно виско муфата на Игниса |
« Предишната тема :: Следващата тема » |
| Автор |
Съобщение
|
| Georgigu57 |
Пуснато на: Сря Мар 25, 2015 6:38 pm Заглавие: отг. |
|
|
притежава SUZUKI
|
[quote
="doktorot"]мойта е 2002 и вискомуфата е в раздатката[/quote]
А ,когато пред диференциала има някакъв блок / така да го наречем /,и по-нататъка си следва кардана , разд.кутия - то това може ли да се приеме че е виско муфа / видях го на отремонтирваща се кола онзи ден в сервиза,по думите на майсторите /.??  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
| doktorot |
Пуснато на: Чет Мар 26, 2015 3:23 pm Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
така не мога да кажа мойта има нещо на кардана между два висящи лагера предполагам че е някакво каре защото няма свободен ход там нека някой по запознат да се намеси да не ставам много за резил  _________________ suzuki ignis 1.3 4wd |
|
|
 |
| _HristO_ |
Пуснато на: Чет Мар 26, 2015 10:56 pm Заглавие: |
|
|
 возил се на SUZUKI
|
Ако кардана на Игниса изглежда като на схемата позиция 6 е вискомуфата.
_________________ Сузуки Лиана 1,6 4х4 2005 г. |
|
|
 |
| Georgigu57 |
Пуснато на: Сря Апр 22, 2015 8:54 pm Заглавие: въпр. |
|
|
притежава SUZUKI
|
Днес бях по едни балкански пътеки.На една от тях при излизане от шосето,пътеката започваше с лека гърбица с около 10градуса наклон,но и кална.Реших да пробвам муфата.Бях на първа ,когато започнах изкачването по калния участък.Предно ляво колело превърташе при увеличение на газта/явно е според участъка /,но муфата не задейства :задните колела си останаха чисти.Оборотите на двигателя не ги видях,колко бяха.Направих два опита и пак същото.Въпроса ми е ,има ли някаква стойност на оборотите при които става зацепването на муфата и включването на задното движение? И после ,при това леко нанагорнище ,ако е включила вече муфата,мога ли бавно ,на Първа ,но и с муфа , да продължа катеренето/ т.е. ,да не би да се налага на високи обороти да катеря този малък наклон .?
На равно ,на трева при съответно форсиране на първа / но пак не забелязах оборотите / ,ми се стори ,че ме "лашна " нещо отзад.Мисля ,че тя включи.Благодаря предварително !!  |
|
|
 |
|
|
|
 |
Иди на страница Предишна 1, 2 |
Страница 2 от 2 |
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|
|