| Автор |
Съобщение
|
| Stoqnov |
Пуснато на: Вто Апр 14, 2015 10:16 am Заглавие: " твърд " волан |
|
|
|
Здравейте, приятели и любители на марката.
След дълги години каране на Сузуки "Суифт" реших да заменя старият изпитан боец с малко по-нов автомобил от същата марка -- а именно " Игнис " . Няколко думи за автомобила -- 2002 - ра година, 1,3 мотора - бензин, с 5 врати. Докараха ми я преди два дни от Италия /държах да е от там, защото Суифта бе от Германия и почти не остана нищо неизгнило по него, с изключение на пластмасовото табло и некои кори../ -- и колата работи перфектно, климатика прави "северен полюс" . Но останах неприятно изненадан от твърдостта на волана. Хидравликата си работи, на място се завива без проблеми. но като се излезе на дълъг път има едно " задържане ", което е изключително дразнещо. Самият волан е твърд,, няма малкият луфт, с който бях свикнал на Суифта и като взема лек завой при скорост от 90--100 км/ч волана не се връща обратно и колата не се изправя на пътя,, трябва постоянно да го стискам и да я направлявам. След завой ако не го напъна съвсем леко да се изправи, ще ме изхвърли от пътя. Извинете ме, ако дублирам тема -- и моля ако има такава тема със същият или сходен проблем и решението му да ми бъде посочена, аз ще пиша на модератор с молба да изтрие тази.
Благодаря предварително на отзовалите се да помогнат да реша проблема. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
| kufeiko |
Пуснато на: Вто Апр 14, 2015 12:56 pm Заглавие: |
|
|
 притежава SUZUKI
|
Не мога да ти помогна с решение, но поне мога да ти потвърдя, че това не е както трябва - карал съм Игнис и от двете поколения и двата не се държат изобщо както описваш.
Дано някой да може да ти каже и по-конкретно къде точно може да се търси проблема. _________________ Моето Иги: http://superkoli.com/suzuki/ignis/1 |
|
|
 |
| avzdrav |
Пуснато на: Вто Апр 14, 2015 1:09 pm Заглавие: |
|
|
притежава SUZUKI
|
| Колата предноприводна ли е или 4х4? |
|
|
 |
| mironski |
Пуснато на: Вто Апр 14, 2015 1:15 pm Заглавие: |
|
|
 истински фен на SUZUKI
Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 1331 Местожителство: Полски Тръмбеш
|
Ако има каре под волана, то го поогледайте и смажете. _________________ Това не е експертно мнение. Всяко действие е на Ваша отговорност. |
|
|
 |
| Stoqnov |
Пуснато на: Вто Апр 14, 2015 3:36 pm Заглавие: |
|
|
|
Колата си е с предно предаване. Да затяга от каре на волана ?? Въпреки, че не е невъзможно - до сега дори не съм чувал някой да се оплаква от точно такъв проблем. Интересува ме друго -- как работи самата система на волана ? Каква е рейката,, масло и т.н. .. има ли възможност за профилактика..
Последната промяна е направена от Stoqnov на Вто Апр 14, 2015 3:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
| Alxx |
Пуснато на: Нед Апр 19, 2015 11:36 am Заглавие: |
|
|
истински фен на SUZUKI
|
Имам питане и понеже рядко влизам, ще ти дам и възможен отговор.
Когато колата е студена, т.е. я подкараш веднага след палене - връща ли тогава волана и със загряването ли идва проблемът? Ако е така, пробвай смяна на маслото в дирекцията и не се ли оправи с това, значи са заминали шайбите в дирекцията. Има две шайби, които разпределят маслото в нужната посока когато завиваш. Износят ли се(при сузуки специално, износва корпуса в който са вкарани), когато маслото се сгрее и разреди започва да изпуска между шайбите и корпуса, и така натискът от помпата е в двете посоки едновременно. Затова не ти се връща воланът. За съжаление корпусът е алуминиев и толкова тънък, че няма как да се набие втулка. |
|
|
 |
|
|