| Автор |
Съобщение
|
| desotodorov |
Пуснато на: Сря Окт 02, 2013 10:55 pm Заглавие: Покупка на бензинова Витара 1996 - 2000г - кой двигател |
|
|
|
Здравейте колеги, имам копнежи да се сдобия с 4х4 машинка и след известно ровенЬе и четенЬе стигнах до извода че ""по-убаво от Витарата нема"   ...сериозно, в смисъл - за мен, а критериите ми в низходящ ред са:
1. Надеждност на колата;
2. Функционалност (като говорим за 4х4 - да е истинско а не някакъв компромис)
3. Разход на гориво;
4. Цени на поддръжка и ремонт - от Дайхатсу се отметнах, щото са редки ;
5. Комфорт и дизайн.
Т.е. - за мен важното е колата да е здрава (карам Тойота Карина - не ми се пада по-долу от нея ), да си върши работата, разхода не е чак много важен, защото ще е втора кола и ще се кара сравнително малко...ремонтите - по-добре без тях ... комфорта, все ще е някакъв, а отвън ако ще и на крокодил да прилича...стига да е на 6 по т.1
Та - от написаното дотук - се спрях на Витара...дълга база... ще е семейна кола за зимата, офроуд - едва ли, най-вероятно само за проба.
Ще ми се да е бензин и в рамките на 97-2000г. (бюджет - около 5к...стиснат съм , обаче се чудя кой ДВГ е най-удачен.
1.6 и 8 и 16 клапановия ми се струват слабички, като за 16 клапановия попрочетох тук, че е специфичен и може да прави проблеми...клоня май към 2.0 V6 (H20A)...знам че е с 3 вериги и че трябва да се слуша да не траката много много, защото ще има изваждане...пък и показва доста навъртяни км, мощността му ми се струва задоволителна, разхода също..естествено ще се газифицира - няма кой да го гали с бензинЕЦ , надеждността на витарите от тези години гледам тук http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2008-10-11/282 е доста задоволителна...ламарините и ръждата...е - те се виждат .
Абе с 2 думи - това е джипката...чудя се само, дали да не се напъна малко и да се сдобия с Гранд и двигател 2.5, също така си задавам въпроса дали не е по-добре да е с автоматични скорости - надеждни ли са ?
Очаквам процедурни мнения и преддложения от всякакъв вид и род, на собственици на такива возила или на такива дето още им текат лигите - като мен  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
| iliyankostov |
Пуснато на: Сря Окт 09, 2013 4:19 pm Заглавие: |
|
|
 кара с кеф SUZUKI
|
|
|
 |
| hkoko |
Пуснато на: Сря Окт 30, 2013 8:52 pm Заглавие: |
|
|

|
Ако не е късно да си дам мнението за ГВ 1.6 на 94 кс 16в.2000г.ами не са и малко силите.Имал съм астра 1.6 ,алфа 1.4 и са по-пъргави но в ГВ се чувства сила дори и с този малък двигател,нямаш ядове за нищо ще те закара и върне от всякъде не е като нормалните коли.На газ средно гори 10-11 дълъг път към 7-8.С летни гуми и бавни ме е вадила без проблем от ледени коловози,минава през кал,през вода ,през сняг стигат и силите за навсякъде.За ремонти не знам за година и половина съм сипвал само горива и сега смених масло и филтри общо 100 лв.Повече от добра е колата ако трябва да избирам пак бих си я взел. _________________ Направи каквото трябва - пък да става каквото иска. |
|
|
 |
| витарист |
Пуснато на: Пет Ное 01, 2013 8:15 am Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
| 2,5 V6-на газ.Перфектна.Ако не я натискаш гори 11-13 газ градско и 9-10 извънградско газ.Ако ти потрябва мощност-има предостатъчно 150 коня дърпат 1,4 тона купе-колата излита и даже разни баварци поглеждат учудено как задната ти гума изчезва напред.Ако ще теглиш ремарке или лодка също има с какво да теглиш.Единствен недостатък-внимавай на мокри павета в завой-колата е висока и нестабилна при по високи скорости.Карал съм спортна мазда преди това и едвам удържах Сузукито докато свикна. |
|
|
 |
| dianev |
Пуснато на: Пон Ное 18, 2013 5:38 pm Заглавие: |
|
|
 возил се на SUZUKI
|
И аз да си дам мненито. Карам Витара 1995 бензин пълна инж, 1.6, 96 к.с. къса база, твърд таван.закупена прз 2010 г.
Разход- 12 газ, на дълго 10.Газовото е обикновено. На бензин не знам разхода ,не я карам.
Данък 23 лв.Застраховка 170 лв.
Гуми- зимни /лтни втора употреба 50 лв. нови от 120 нагоре.
Сменял съм шарнир 30 лв.,кормилна рейка 100 лв. кормилна рейка къса 32 лв.(нови части).
Махнал съм задните седалките, че почти няма багажник и е перфектна за работа.
Ползвам я с теглич.Преди 1 год. пред къщата ми ме удари един в калника като даваше назад и ремонта ми излзе 35 лв. нов калник решетка 40 лв.
4х4 ми върши добра работа .
Караш джип подържаш лека кола. |
|
|
 |
| CrAzY_eMo |
Пуснато на: Вто Дек 10, 2013 4:24 pm Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
Друг добър вариант е и 2.0/16v (128hp) 4-ри цилиндъра или още известен като J20A .Ако си от София ,мога да Ти дам да покараш моята и да си направиш преценка.  _________________ OFFROAD ANIMAL!!! |
|
|
 |
|
|