Клуб СУЗУКИ Форуми
Клуб СУЗУКИ
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си

Създайте нова тема  Напишете отговор
 Проблем ESP « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
Chades
МнениеПуснато на: Нед Дек 08, 2013 7:26 pm    Заглавие: Проблем ESP Отговорете с цитат

Здравейте, колеги.

Направих една глупост и моля за предварителен съвет какво да предприема. Ходих да припаля колата на роднина, нямаше никакъв ток, въпреки че я бях припалвал преди 2 седмици. Преди да и дам ток обаче чукнах с кабелите за стотна от секундата на късо и прехвръкна искра. После дадох ток, колата запали от раз, но светна лампата на ESP(предполагам е тя, иконката е на кола и зигзагообразни следи от гуми зад нея)Лампата не загасна дори след като преместих колата и няколко пъти я запалих и гасих наново.
Та въпросът ми е може ли да съм направил огромна беля или просто може да е генерирала грешка в компютъра и затова да свети. Не смея да предприема нищо преди да си дойде собственикът, а се притеснявам много, защото колата е 2009 година и е с много електроника.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bobomir
МнениеПуснато на: Пон Дек 09, 2013 8:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

Аз съм имал подобна случка но с друг автомобил , при мен светна половината табло но с една бърза диагностика и изтриване на грешките всичко е ок дано не е нещо повече от това при теб.
МнениеПуснато на: Пон Дек 09, 2013 5:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

кара с кеф SUZUKI

Местожителство: гр.София

И аз имах подобен проблем.
изтощих акумулатора до 0 с една хладилна чанта.
като подадох ток да запаля и ESP-то светеше.
След, като покарах 300 метра всичко се оправи.

Необходимо е малко движение, за да се калибрира.
Когато си дал на късо кабелите, си шашнал електрониката.

Дано да е само това.

Успех
Chades
МнениеПуснато на: Пон Дек 09, 2013 9:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за отговорите. Надявам се и при мен проблемът да е само светеща лампа. Като видим какво е след седмица ще пиша за резултата.
Върнете се в началото
rockton
МнениеПуснато на: Вто Дек 10, 2013 8:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

Местожителство: Люлин-3

-При повечето съвременни автомобили ,електроните блокове(контролери) "виждат" пикове или срив във захранващото напреженив на борда, тоест при вкъсяване , напрежението пада рязко макар и за много кратко време.-Вследствие, контролерите които са свързани с управление на сигурноста на автомобила отчитат грешка в захранването.
Тъй като автомобилът е 2009 то той наи вероятно е по CAN комуникация, и вероятно е набил грешка захранване и в кан модула, както и в свързаните с него контролери, но това не е страшно щом всичко работи и е в изправност.
Просто трябва да се свърже с подходяща диагностично адаптираща апаратура за да се проверят контролерите, изтрият грешките и впоследствие още една проверка дали не записва нещо ново и, предполагам- всичко ще е наред! Very Happy
За София бих могъл да помогна със дилърски диагностичен скенер за сузуки!
Chades
МнениеПуснато на: Вто Дек 10, 2013 1:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, колега, за информацията и предложението. Вече пратих линк към темата на собственика на Витарата, така че той ще си прецени към кого да се обърне за решаване на проблема. Дано наистина да е само грешка.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема  Напишете отговор Страница 1 от 1

Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Get Adobe Flash player

Интернет реклама | Рецепти | Кулинарно с ТОни | Рецепти | В света на конете | Les Nouvelles Hot | Какво мислиш? | Новини от Перник | Екскурзии и Почивки | Моите Рецепти | Уроците онлайн | Магазин за хранителни добавки | NESCAFE Dolce Gusto | Lavazza | Директория за кафето | Регистрация на фирми | Регистрация на фирма

DAJ Glass (1.0.8) by Dustin Baccetti