Клуб СУЗУКИ Форуми
Клуб СУЗУКИ
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си

Създайте нова тема  Напишете отговор
 Сваляне на картер ГВ 2006 2.0 бензин автомат « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
ddonev
МнениеПуснато на: Съб Ное 16, 2013 2:09 pm    Заглавие: Сваляне на картер ГВ 2006 2.0 бензин автомат Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

Здравейте,

Имам един сравнително дребен но досаден проблем. От едното ъгълче на картера уплътнението явно не е наред и припръсква масло. От там ремъка го разнася по двигателя и мирише на масло като загрее колата. Също така леко подхарчва, защото като не е карана около ден при паленето почукват повдигачите. Нивото на маслото е по средата, но като долея да стане 2/3 спира да чука. Но за 2-3 хил. км пак трябва да доливам към 200-300гр.

Та въпросът ми е има ли някакъв начин да се свали картера лесно? Като гледам трябва цялата предница да се свали наред с диференциал, мост и т.н... Ако някой е правил тази операция моля да сподели, иначе ще я карам в Миркат дано не ми отрежат главата Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
anitin
МнениеПуснато на: Нед Ное 17, 2013 10:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

Местожителство: София

Здравей колега,

според мен по-добре пробвай първо да притегнеш леко и внимателно картера (за да не се изкриви от силно натягане, че тогава свалянето ти е задължително).

Почукването мисля е нормално след като не е карана колата дълго време и идва от хидравличният обтегач на веригите. Ви трябвало да го чуваш за секунда-две само при стартирането на студен двигател.
А в миркат ще ти излезе ремонта по три! Ако все пак се решиш-пиши колко е струвало за инфо.

поздрави,
ddonev
МнениеПуснато на: Нед Ное 17, 2013 4:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

Здравей,

почукването се чува в продължение на 4-5 мин. докато се развърти хубаво маслото, и ми прилича точно откъм повдигачите. Като долея масълце не трака поне 2-3 месеца.

За затягането не се бях сетил. Сега взех силикон за гарнитури и намазах хубаво мястото откъдето горе-долу пръска. Слабо се съмнявам че ще спре теча, но все пак нищо не ми коства да пробвам.

Ако някой може да препоръча кадърен майстор който се занимава с джипки и може да помогне ще съм благодарен Smile

Поздрави.
Върнете се в началото
ddonev
МнениеПуснато на: Чет Ное 21, 2013 10:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

Оставих я в Миркат. Не искам някой да ми се учи на колата, все пак сваляне на половината двигател с диференциал и т.н. не е за всеки.
Предварителната присъда е около 400лв. труд за теча от картера, и 500лв. за смяна на десен носач (тампона скърца безумно а не се сменя само той...).

За щастие до края на месеца има 20% отстъпка от части и труд та поне малко по-леко ще го приема Smile
Върнете се в началото
Alien
МнениеПуснато на: Чет Ное 21, 2013 1:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

Стискам ти палци колега.
И да напишеш после как ти я ремонтираха.
Върнете се в началото
ddonev
МнениеПуснато на: Чет Ное 21, 2013 2:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

Благодаря,

утре живот и здраве я взимам и ще пиша Smile
Върнете се в началото
anitin
МнениеПуснато на: Чет Ное 21, 2013 6:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

Колега,

пиши и от какво беше това чукане при теб! Оправи ли се?

... и още като инфо за всички колеги: продават се само тампони за носачите, че те в Миркат искат по 300лв за брой - а няма смисъл да се сменя ако шарнира е здрав. Все пак "оргинален" е. Та тампоните са м/у 15-30лв броя в зависимост от модела. Аз карам вече 10к със сменени 2 броя на двата носача и нямам проблеми.
ddonev
МнениеПуснато на: Пет Ное 22, 2013 8:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

возил се на SUZUKI

Здравей,

доколкото разбрах се сменят само предните тампони на носачите. При мен се беше скъсал задния. Казаха ми че на "новите" носачи задния никога не се късал, но моя не беше от тях...

Чукането беше комбинация заради ниско ниво на маслото (до средата) + твърде тънко масло (5W40, а за ГВ трябвало 10W40). Като долях почти до максимума се оправи.

Крайната присъда беше 1035лв с отстъпката (20%). Ето цените по фактура (без отстъпка):

Носач - 440
Тампон двигател - 150
Семеринг - 30
Гарнитура - 38
Маслен филтър - 15
Труд - 13 часа по 46 = 598
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема  Напишете отговор Страница 1 от 1

Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Get Adobe Flash player

Интернет реклама | Рецепти | Кулинарно с ТОни | Рецепти | В света на конете | Les Nouvelles Hot | Какво мислиш? | Новини от Перник | Екскурзии и Почивки | Моите Рецепти | Уроците онлайн | Магазин за хранителни добавки | NESCAFE Dolce Gusto | Lavazza | Директория за кафето | Регистрация на фирми | Регистрация на фирма

DAJ Glass (1.0.8) by Dustin Baccetti