|
 |
|
| Избор на масло игнис 1, 2003г, 1.3 16 клапана 83кс. Предно. |
« Предишната тема :: Следващата тема » |
| Автор |
Съобщение
|
| didZ |
Пуснато на: Сря Мар 27, 2013 9:16 am Заглавие: Избор на масло игнис 1, 2003г, 1.3 16 клапана 83кс. Предно. |
|
|
 возил се на SUZUKI
|
Понеже нийде не видях такава тема, а в раздела игнис отговори по принцип няма..
Утре ще сменям маслото на колата. След доста търсене, се оказа че този мотор 1.3 16 винтила е за 5-30. Предния собственик обаче я е карал яко с 10-40.. В пункта за смяна на масла ми казаха, че в такъв случай, е най-добре да продължа да я карам с 10-40, понеже в главата и тнт оставало доста масло и щяло да се смеси с 5-30ката. Питането ми е, някой ката ли този мотор с такова масло? И дали е удачно въобще? Предния собственик е голям писюрин разбирайте сложил беше съединител от алеко?! Иначе съм се спрял на КАСТРОЛ 10-40 полусинтетика. _________________ Спонсор на КАТ!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
| живко |
Пуснато на: Сря Мар 27, 2013 11:08 am Заглавие: |
|
|
кара с кеф SUZUKI
|
Според мен няма проблем и с 5х30 ако това е писано по книгите , за успокоение можеш да му направиш промивка с почистваща добавка за двигатели - слага се на топъл мотор поработва 15 тина мин и тогава се източва и сипваш 5х30 , следващата смяна на масло да е след по- кратък период и оттам само 5х30 . Те сегашните 5х30 не са пълна синтетика както пише - всичко е на базата на минерални масла ( ама било по технологията на синтетичните масла ) с добавки така че няма да се пресекат _________________ Балено |
|
|
 |
| kompirovski |
Пуснато на: Чет Мар 28, 2013 10:21 am Заглавие: |
|
|
 може да ремонтира SUZUKI
|
Колега, виж си в книжката на страницата с маслата има една таблица с температурата на въздуха и вискозитета на маслото, което трябва да се сипва.
Колата от подписа също е с 5W-30 каталог, но при по-хладен климат. Откакто е купена, вече 200 000 км се кара с 10W-40 (включително наливано при смяна в сервиза на Миркат, докато е била в гаранция) и няма проблеми.
Зимата 5W-30 може да ти осигури по-лек старт и минимална икономия на гориво, но лятото не съм сигурен, че ще осигури достатъчно мазане. _________________ Тежко е да си говедо, а е скучно да си умен. |
|
|
 |
| didZ |
Пуснато на: Чет Мар 28, 2013 12:03 pm Заглавие: |
|
|
 возил се на SUZUKI
|
| kompirovski написа: |
Колега, виж си в книжката на страницата с маслата има една таблица с температурата на въздуха и вискозитета на маслото, което трябва да се сипва.
Колата от подписа също е с 5W-30 каталог, но при по-хладен климат. Откакто е купена, вече 200 000 км се кара с 10W-40 (включително наливано при смяна в сервиза на Миркат, докато е била в гаранция) и няма проблеми.
Зимата 5W-30 може да ти осигури по-лек старт и минимална икономия на гориво, но лятото не съм сигурен, че ще осигури достатъчно мазане. |
Благодаря колега! Ето това исках да чуя. А книжка - нема Сипвам смело 10w-40 _________________ Спонсор на КАТ!! |
|
|
 |
|
|
|
 |
|
Страница 1 от 1 |
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|
|