| Автор |
Съобщение
|
| tony65 |
Пуснато на: Нед Авг 26, 2012 4:54 pm Заглавие: Покупка на Игнис |
|
|
|
| Здравейте,може ли някой да ми даде съвет какво да гледам като слаби места на този модел.Значи харесал съм Игниса има козметични забележки по боята има драскотини,който не са фатални,като работи на място и се пусне климатика ремъка почва да вие,скъпи ли са масло ангренажен ремък.Смисъл първоначално колко горе долу трябва да се изръся.Колата е 1,3 бензин 2001 не е 4x4.От Италия е внос има малко забележки по шофиорската седалка на километража пише 197 000км.Как харчи,градско извънградско ,каква газова уредба трябва да се монтира.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
| tony65 |
Пуснато на: Вто Авг 28, 2012 11:02 am Заглавие: Re: Покупка на Игнис |
|
|
|
| tony65 написа: |
| Здравейте,може ли някой да ми даде съвет какво да гледам като слаби места на този модел.Значи харесал съм Игниса има козметични забележки по боята има драскотини,който не са фатални,като работи на място и се пусне климатика ремъка почва да вие,скъпи ли са масло ангренажен ремък.Смисъл първоначално колко горе долу трябва да се изръся.Колата е 1,3 бензин 2001 не е 4x4.От Италия е внос има малко забележки по шофиорската седалка на километража пише 197 000км.Как харчи,градско извънградско ,каква газова уредба трябва да се монтира.Благодаря предварително. |
Няма ли кой дя даде съвет.  |
|
|
 |
| kufeiko |
Пуснато на: Вто Авг 28, 2012 3:00 pm Заглавие: |
|
|
 притежава SUZUKI
|
За съжаление не съм много на "ти" с бензиновите версии, та няма да мога да ти помогна с цени. Дори не съм сигурен с ангренажен ремък ли е този двигател или с верига, върти ми се нещо, че е с верига... Коя версия гледаш - преди или след фейслифта?
Дано да помогне някой колега с бензиново Иги. _________________ Моето Иги: http://superkoli.com/suzuki/ignis/1 |
|
|
 |
| tony65 |
Пуснато на: Вто Авг 28, 2012 3:46 pm Заглавие: |
|
|
|
| kufeiko написа: |
За съжаление не съм много на "ти" с бензиновите версии, та няма да мога да ти помогна с цени. Дори не съм сигурен с ангренажен ремък ли е този двигател или с верига, върти ми се нещо, че е с верига... Коя версия гледаш - преди или след фейслифта?
Дано да помогне някой колега с бензиново Иги. |
Еми 2001год. би трябвало да е преди фейслифта.  |
|
|
 |
| Nino |
Пуснато на: Чет Авг 30, 2012 10:47 am Заглавие: Re: Покупка на Игнис |
|
|
 харесва SUZUKI
|
Добре де, толкова ли е трудно да вдигнеш телефона и попиташ в "Миркат" вместо да се сърдиш на нас, че не знаем цените които те интересуват.Кола ще купуваш все-пак, не зарзават от женския пазар. Защо толкова народ си мисли, че форума е отдел "ценообразуване" или счетоводството на сервизите ?  _________________ SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4 |
|
|
 |
| tony65 |
Пуснато на: Чет Авг 30, 2012 2:03 pm Заглавие: Re: Покупка на Игнис |
|
|
|
[quote="Nino"]
Добре де, толкова ли е трудно да вдигнеш телефона и попиташ в "Миркат" вместо да се сърдиш на нас, че не знаем цените които те интересуват.Кола ще купуваш все-пак, не зарзават от женския пазар. Защо толкова народ си мисли, че форума е отдел "ценообразуване" или счетоводството на сервизите ? [/q
Ако вие се ориентирате по цените на вносителя незнам колко от хората със среден бюджет ще си позволят да си купят части от там.
Не се сърдя просто искам да зная дали колегите от форума са доволни от този модел на Сузуки. |
|
|
 |
| Nino |
Пуснато на: Чет Авг 30, 2012 7:25 pm Заглавие: |
|
|
 харесва SUZUKI
|
Тони, съветвам те да се завъртиш натам, хората са отзивчиви и предполагам ще ти дадат съвет.... имам предвид двете момчета от магазина им, приемчика, г-н Луканов.Колата на която си се спрял е сравнително рядка, а те я внасят отдавна.Виждам, че и СОТаджиите я карат, ама не помня коя фирма.
Успех! _________________ SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4 |
|
|
 |
| tony65 |
Пуснато на: Нед Сеп 02, 2012 11:57 am Заглавие: |
|
|
|
| Nino написа: |
Тони, съветвам те да се завъртиш натам, хората са отзивчиви и предполагам ще ти дадат съвет.... имам предвид двете момчета от магазина им, приемчика, г-н Луканов.Колата на която си се спрял е сравнително рядка, а те я внасят отдавна.Виждам, че и СОТаджиите я карат, ама не помня коя фирма.
Успех! |
Мерси Nino ще се обърна към тях за съвет преди покупка.И ще пиша.  |
|
|
 |
| Васил Сивков - NOBY |
Пуснато на: Пет Яну 11, 2013 11:51 pm Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
Здравейте колеги, от днес имам Ignis 1.3 4x4 2001г. Колата е купена от Германия, но си има някой неща за оправяне.
Та на кратко да Ви споделя, с идеята някой да помогне:
1. тропане от към кардана, отпред, отзад или по средата, не мога да преценя? Най-силно изразено е между 40-80км/ч, като имам чувството, че направо замята кардана, а от 80-90км/ч нагоре, до към 120км/ч само се чува едно равномерно и монотонно тропане
2. ABS свети на таблото и като натисна спирачка се чува едно такова много ситно и многократно щракане на метал, все едно прекарваш зъбите на ножовка от край до край по ръба на ламарина?
3. не ми работи задната чистачка и пръскалката и', като за пръскалката има ли отделен резервоар за течност?
4. Може ли някой да ми предложи (срещу заплащане) книжката с инструкции за ползване на автомобила и екстрите му?
Предварително благодаря на всеки, който каже нещо по зададените от мен въпроси.  _________________ Винаги карай бързо, внимателно и безопасно! Винаги пристигай навреме! Винаги изпълнявай обещанията си! |
|
|
 |
| avzdrav |
Пуснато на: Съб Яну 12, 2013 12:06 pm Заглавие: |
|
|
притежава SUZUKI
|
| Относно тропането: колите с вискомуфа имат топлоизолация между кардана и тръбата на ауспуха, за да намалят топлинното излъчване към муфата. Тази изолация е една много мека ламарина, която понякога се деформира и кардана закача в нея при движение. Резултат-неприятно ритмично потропване отдолу, като поогънеш и моделираш ламарината се оправя. Имах Голф Синхро и тропаше точно така.Не съм виждал Игнис отдолу и говоря по принцип, но това поне можеш да направиш сам. Иначе-висящи лагери, каре на кардана...виж дали е изправна муфата, че от там може да береш ядове. Успех! |
|
|
 |
| kompirovski |
Пуснато на: Нед Яну 13, 2013 9:18 pm Заглавие: |
|
|
 може да ремонтира SUZUKI
|
Това със спирачките не е добре. Звучи като повреден ABS или прецакана гривна на карето. И в двата случая ремонтът ще е скъп - ABS не се ремонтира и вероятно ще трябва да се смени целия модул, а резервни гривни за каре не знам да се продават.
Задната чистачка, ако не греша не е с отделно казанче, но се къса лесно маркуча на мястото, където от купето преминава в третата/петата врата.
За да разбереш защо не се движи самото рамо виж първо бушоните, после командното лостче и ако пак не работи виж дали изобщо има мотор под кората.
Както отбеляза колегата за тропането - може да е деболия, но може и да е сериозен проблем. Ако ти дават колата на изкусително ниска цена, по добре се огледай за друг екземпляр. _________________ Тежко е да си говедо, а е скучно да си умен. |
|
|
 |
| Васил Сивков - NOBY |
Пуснато на: Вто Яну 15, 2013 1:59 am Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
Относно ABSa, какво значи скъп и в двата случая?
1. Гривна на карето
2.Смяна на модула _________________ Винаги карай бързо, внимателно и безопасно! Винаги пристигай навреме! Винаги изпълнявай обещанията си! |
|
|
 |
| kompirovski |
Пуснато на: Вто Яну 15, 2013 10:23 am Заглавие: |
|
|
 може да ремонтира SUZUKI
|
Цена на оригиналното каре не мога да ти дам, там само Миркат могат да ти помогнат. Понякога не продават отделно каре, а комплект външно каре, полуоска и вътрешно каре, което прави нещата скъпи. Примерно за колата от подписа ми удоволствието е 600 лв.
Неоригинално каре се намира обикновено за 100-ина лева, но колко ще изкара не е ясно.
Вариант е да намериш каре втора употреба (примерно 50 лева) и да свалиш от него само гривната, ако в нея е проблема.
Колко струва нов ABS модул си нямам идея, но предвид че по всяка вероятност ще се намери само при вносителя, по мое предположение хилядарка не ти мърда. Модул втора ръка също може да се намери. Цената, ще е въпрос на договаряне, а дали и колко ще работи не е ясно.
Всички цифри по-горе са ориентировъчни и са без труда. Ако искаш конкретни - развърти малко телефони до вносителя и търговци на части.
За мен в категорията "скъпо" е всеки ремонт, който струва 15-20% процента от стойността на цялата кола и няма шанс да се избие при последваща продажба.
Но за да не спекулирам повече с цифри за ремонт на повреда, която не е ясна (примерно може да се окаже дребен механичен проблем в някой спирачен апарат, който се решава доста по-евтино) първо трябва истински майстор да ти каже каква е повредата. _________________ Тежко е да си говедо, а е скучно да си умен. |
|
|
 |
| KDK |
Пуснато на: Съб Яну 19, 2013 1:35 pm Заглавие: |
|
|
 истински фен на SUZUKI
|
Колега добре дошъл първо в голямото семейство на Сузуки. За спирачките мога да ти кажа че може да са голям проблем(скъп) или нещо много елементарно. Първо смяна на накладки, ако са сменени означава че не са регулирани за еднаква работа на двете колелета т.е. прозорчетата на гривните не съвпадат а именно когато едното колело трябва да спира другото отпуска, чува се един тракащ звук и вибрация в педала. Ако се регулира лампатана ABS-а не трябва да свети. Ако остане да свети тогава търси проблема другаде. -това е! За карданите не мога да ти дам съвет.  _________________ Grand Vitara 1.9 DDIS 10.2005 Way of Life!!!
Кефа цена няма!!!
И с Balenoto беше така!!! |
|
|
 |
|
|