Автор |
Съобщение
|
Димитров |
Пуснато на: Вто Яну 30, 2024 11:20 am Заглавие: верига за гранд витара |
|
|
|
Здрвейте колеги!
Предстои ми смяна на ангренажни вериги, на Сузуки Гранд Витара 2.0, 140 кс, бензин 2007г.
Да ми препоръчате марка ангренажен комплект. Нямам представа Миркат какви използват. Но цената при тях е доста дебела. |
|
Върнете се в началото |
|
|
ivo-zx |
Пуснато на: Вто Яну 30, 2024 12:53 pm Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
В Миркат не познават парите.
Датчик за температура на антифриза за Suzuki Swift 160лв и един месец чакане. Купих Делфи който май беше най-скъпият за 20лв.
Маншон задна полуоска за същата кола вътрешен 600лв, пак с един месец чакане. Купих от някаква фирма в Гео Милев машон за Дайхацу Терион със същите размери за 17лв със скоби и грес за карето. малко се различаваше гофрата. _________________ Citroen Xsara Picasso 1.6i 16V 110hp, Suzuki Swift 1.3i 4WD |
|
Върнете се в началото |
|
|
tabu_bg |
Пуснато на: Сря Яну 31, 2024 12:53 pm Заглавие: |
|
|
харесва SUZUKI
|
Шум ли има, че мислиш за смяна ? Аз слагах комплект на SKF вериги обтегачи и зъбни колела, обаче след половин година пак си се появи лекото претракване при палене. Май тоя горния обтегач дето е без механизъм за законтряне изпуска масло след престой ... Иначе има фирми дето внасят оригинал ама си се чака 2-3-4 седмици. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Димитров |
Пуснато на: Сря Яну 31, 2024 8:24 pm Заглавие: |
|
|
|
tabu_bg написа: |
Шум ли има, че мислиш за смяна ? Аз слагах комплект на SKF вериги обтегачи и зъбни колела, обаче след половин година пак си се появи лекото претракване при палене. Май тоя горния обтегач дето е без механизъм за законтряне изпуска масло след престой ... Иначе има фирми дето внасят оригинал ама си се чака 2-3-4 седмици. |
На студено при първо палене причуква леко, за няколко минути. След това повече не. В Миркат казаха че е от обтегача, понеже е хидравличен. И сутрин докато напълни масло причуква. Витарата е на 125000 км. В Миркат смяната на вериги и обтегач е 1600лв. За това питам за някаква алтернатива.
Последната промяна е направена от Димитров на Чет Фев 01, 2024 8:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
Alxx |
Пуснато на: Чет Фев 01, 2024 8:29 am Заглавие: |
|
|
истински фен на SUZUKI
|
Не се занимавай с глупости. Карай с оем маслени филтри и масло по предписание(ама не миркатското предписание). Верига се сменя при постоянен шум и/или отклонения в сензорите на кв и рв над 1,5° в обороти. _________________ Ex: GSX-R 600 F2, SJ413, 2xAerio&Liana
Now: SF5 Type S |
|
Върнете се в началото |
|
|
tabu_bg |
Пуснато на: Чет Фев 01, 2024 11:27 am Заглавие: |
|
|
харесва SUZUKI
|
1600 лева ми звучи като, 800 лева за оригинални части всичко + гарнитурите и 800 работа. И според мен, пробвай първо с маслото, просто тоя обтегач си е малко особен а тая кола не къса толкова лесно верига. Иначе въпросния комплект мисля го взех преди години за 360 лева + още 120-140 лева оригинални гарнитура капак на глава + 4 О пръстена за свещите и 2-та полумесеца отзад дето са валовете. Може и да бъркам малко с парите не помня беше преди 3-4 години. И да, маслото играе голяма роля, специално при тоя обтегач проклет. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Димитров |
Пуснато на: Чет Фев 01, 2024 8:22 pm Заглавие: |
|
|
|
1600 лева ми звучи като, 800 лева за оригинални части всичко + гарнитурите и 800 работа. И според мен, пробвай първо с маслото, просто тоя обтегач си е малко особен а тая кола не къса толкова лесно верига. Иначе въпросния комплект мисля го взех преди години за 360 лева + още 120-140 лева оригинални гарнитура капак на глава + 4 О пръстена за свещите и 2-та полумесеца отзад дето са валовете. Може и да бъркам малко с парите не помня беше преди 3-4 години. И да, маслото играе голяма роля, специално при тоя обтегач проклет. |
Не не! Гарнитурата и пръстените отделно. Това е цена за веригите и обтегача
+труд. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Redji |
Пуснато на: Чет Фев 01, 2024 10:17 pm Заглавие: |
|
|
кара с кеф SUZUKI
|
И при мойта витара винаги след престой се чува едно леко претракване за секунда при първо палене, после го няма. _________________ Сузуки Гранд Витара 2007 2.0 бензин |
|
Върнете се в началото |
|
|
A.Kerin |
Пуснато на: Пет Мар 29, 2024 11:48 pm Заглавие: |
|
|
|
Здравейте,имам един комплект ангренажна верига която така и не влезе в употреба. JAPANPARTS KDK-802 ако някой има нужда от нея ще я дам под пазарната цена.Става за 1.8 и 2.0 бензинови мотори. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|