Клуб СУЗУКИ Форуми
Клуб СУЗУКИ
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си

Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2
 Няколко въпроса. « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
Redji
МнениеПуснато на: Пет Ное 10, 2023 6:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

кара с кеф SUZUKI

Доста добре залепна за капака, после сложих и оригиналната кора. Ефекта се усеща след 3000 оборота, звука е някак си по заглушен от двигателя, даже четох някъде, че след няколко дена самата изолация сляга по добре и ще се подобри шумоизолацията още по добре. Но определено е по добре отколкото само с оригиналната кора. Да видим само лятото как ще се държи колата, да не вземе да загрява. Бях поръчал 2 линейни метра, но използвах реално около 80см.
KDK
МнениеПуснато на: Чет Ное 16, 2023 8:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

истински фен на SUZUKI

Местожителство: Sofia

Няма да загрява!!! Капака не е част от охлад. система Wink
Fiat Punto 188 (подарък)
Yamaha XVS 1300 V-star
Кефа цена няма!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
KDK
МнениеПуснато на: Чет Ное 16, 2023 8:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

истински фен на SUZUKI

Местожителство: Sofia

KDK написа:
С тази същата изолация съм направил цялата кола SGV и частично другата ми кола и колата на дъщеря ми. Wink На Сузукито съм направил и подкартените кори + кората под скоростната кутия. Изолацията ми свърши, иначе незнам до къде щях да стигна Laughing Laughing Laughing

И трите коли се държат перфектно, без да са загрели и в най-голямата жега! ГВ съм я карал офроуд при 38 градуса жега. Стрелката не мръдна повече от нормалното! Wink
Fiat Punto 188 (подарък)
Yamaha XVS 1300 V-star
Кефа цена няма!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Redji
МнениеПуснато на: Чет Ное 16, 2023 11:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

кара с кеф SUZUKI

KDK написа:
KDK написа:
С тази същата изолация съм направил цялата кола SGV и частично другата ми кола и колата на дъщеря ми. Wink На Сузукито съм направил и подкартените кори + кората под скоростната кутия. Изолацията ми свърши, иначе незнам до къде щях да стигна Laughing Laughing Laughing

И трите коли се държат перфектно, без да са загрели и в най-голямата жега! ГВ съм я карал офроуд при 38 градуса жега. Стрелката не мръдна повече от нормалното! Wink

Супер! Smile
askeless
МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2023 1:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Местожителство: София

Мойте 2ст по темата с изолацията са че изолайн изолацията е добра за парите си, но въпреки всички реклами, че е гумена мембрана затворен тип, си е хигроскопична. Тъй че имахте едно наум къде я лепите, задържа влага и под нея ръждясва. За врати, под, арки на калници и тн е много по-добре изолация на битумна основа - има 2 и 4мм, адхезира много добре. Битумна лента в тая връзка не е ок също, защото при вертикално лепене се стича с времето, а миризмата няма да я коментирам. Аз ползвам silent coat но е 200лв за 3,75кв.м. пакета. Теглото също е фактор. Някога изолирах едно Субару и понеже бяха по-бедни години пода направих с битумна лента 2мм май Сика. Отгоре сложих тоя изолайн Алу, като моя беше 10мм. На вратите бях със silent coat и отгоре изолайн. Значи много ядове брах докато сложа после корите, докато се смачка и напасне всичко по интериора. И най-важното е че най-голям шум идва от вратите и арките на калниците - там се чува най-много въртенето на гумите. Аз лично обмислям да налепя подкалниците от горната страна пак с битумна изолация, много шум обира. Ако сте забелязали на премиум марките подкалниците не са от пластмаса, аот някакъв материал приличаш на компресирано кече. Друго място с много шум е стената на мотора отвътре и тунела - там дори само битумна изолация дава много добър резултат.
Поздрави!

Последната промяна е направена от askeless на Нед Ное 19, 2023 9:55 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Redji
МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2023 2:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

кара с кеф SUZUKI

askeless написа:
Мойте 2ст по темата с изолацията са че изолайн изолацията е добра за парите си, но въпреки всички реклами, че е гумена мембрана затворен тип, си е хидроскопична. Тъй че имахте едно наум къде я лепите, задържа влага и под нея ръждясва. За врати, под, арки на калници и тн е много по-добре изолация на битумна основа - има 2 и 4мм, адхезира много добре. Битумна лента в тая връзка не е ок също, защото при вертикално лепене се стича с времето, а миризмата няма да я коментирам. Аз ползвам silent coat но е 200лв за 3,75кв.м. пакета. Теглото също е фактор. Някога изолирах едно Субару и понеже бяха по-бедни години пода направих с битумна лента 2мм май Сика. Отгоре сложих тоя изолайн Алу, като моя беше 10мм. На вратите бях със silent coat и отгоре изолайн. Значи много ядове брах докато сложа после корите, докато се смачка и напасне всичко по интериора. И най-важното е че най-голям шум идва от вратите и арките на калниците - там се чува най-много въртенето на гумите. Аз лично обмислям да налепя подкалниците от горната страна пак с битумна изолация, много шум обира. Ако сте забелязали на премиум марките подкалниците не са от пластмаса, аот някакъв материал приличаш на компресирано кече. Друго място с много шум е стената на мотора отвътре и тунела - там дори само битумна изолация дава много добър резултат.
Поздрави!

Аз я ползвах само за капака на двигателя, там не вярвам да задържи влага. За стената на мотора си е тегаво, щото няма как лесно да се постави там. За други места не съм мислил още.
Alxx
МнениеПуснато на: Съб Ное 18, 2023 6:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

истински фен на SUZUKI

Адаш, за Б11-ката ли говориш? Smile

И аз си бях направил ГФ8-мицата с изолайн 10мм, ти ме подведе Laughing
Със самолепящ битум на тунела и в багажника, плюс 10мм изолайн едва догоних и подминах с малко заводската изолация с дебелото кече и mass loaded vinyl-a. Истинска разлика в шума имаше само от по-тихото шумолене на скоростната кутия и откъм багажното, там се усети най-много. Най-яката изолация, която съм виждал напоследък е на Тони валяка в белия хладилник с някакъв бая дебел битум със затворени клетки тип пчелна пита, ама по спомен за цялата кола беше сипал над 1200 по старите цени. Иначе ефектът е уау.

P.S. Нали съм забележко Laughing - казва се "хигроскопична"(влагопоглъщаща).
askeless
МнениеПуснато на: Нед Ное 19, 2023 10:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Поправих се Smile Не съм те подвел, аз лепих изолайн върху битумата подложка, не върху гол метал, мисля че и ти така направи. Единствената тъпотия беше че лепих и по тавана и тръгна да се отлепя лятото, та като отворех шибидаха се налепяше и запъваше.
Тунела и стената са наистина досадни за правене, за да направиш стената читаво отвътре трябва да падне табло и кутии, а за тунела трябва да свалиш мокета.
Поздрави!
Alxx
МнениеПуснато на: Нед Ное 19, 2023 3:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

истински фен на SUZUKI

И аз го лепих върху битума, просто изолайна е слаба ракия.
Поздрави на всички Smile
Redji
МнениеПуснато на: Нед Ное 19, 2023 6:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

кара с кеф SUZUKI

По принцип всички изолации ги дават да се лепят върху битум, но за капака ако лепя битум после изолайн и накрая кората, аз немога да затворя капака Very Happy
Alxx
МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2023 8:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

истински фен на SUZUKI

Ние пишем за вътре в салона.
Redji
МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2023 10:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

кара с кеф SUZUKI

По принцип като се замисля и на капака може да стане с битум и после изолайн, но може би кората трябва да отпадне. Незнам кой вариант ще е по добър : битум + изолайн или изолайн + кората. А може би и трите , просто незнам дали капака ще се затваря.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2 Страница 2 от 2

Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Vegan Recipes & Travel Adventures | Веган Рецепти | Счетоводни услуги Чакърски и Синове | The Guitar Junky | Immigration Solutions Singapore | SleepMatters | CuppaBean | My Cosy Retreat

DAJ Glass (1.0.8) by Dustin Baccetti