Автор |
Съобщение
|
acdcpk |
Пуснато на: Пет Май 18, 2018 1:51 pm Заглавие: Покупка на Джимни. |
|
|
обожава SUZUKI
|
И така,от жал към сегашната ми нова кола,искам да си купя Джимни за риболов.Ще се ползва по пресечени терени,понякога кал и в голям сняг на разстояние до 40-50км.Искам да е с твърд покрив,климатик и съответните екстри.Приемам всякакви съвети.Каква система е 4х4-то?Изобщо става ли за това,за което го искам?Абе пишете за всичко,което се сетите,както и какво да гледам при покупката. |
|
Върнете се в началото |
|
|
iliyankostov |
Пуснато на: Пет Май 18, 2018 3:07 pm Заглавие: |
|
|
харесва SUZUKI
|
IСтава за това, което го искашл Е, малко е теснчко, но е проходимо и е дуракоустойчиво. Имах такова преди две години и още ме е яд, че не си го оставих, а го продадох. Има много написано по отношение на Джимнито в оф роад форумал Погледни на https://www.offroad-bulgaria.com
Поздрави, _________________ Suzuki Jinmy 1,3 16V, X-citement |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Сря Май 23, 2018 7:44 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
Мерси за отговора и линка.Прочетох целия раздел за Джимни,гледах ревюта и клипчета и започвам да търся.Без да бързам,леко и внимателно ще избирам,пък каквото дойде. |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Вто Юли 10, 2018 3:27 pm Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
Мдаа.Хубавите коли след 2008г. държат доста солени цени.Но нищо,де.Аз не бързам,когато стане,тогава. |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Чет Авг 10, 2023 6:48 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
Е,и аз съм във вашия клуб с ново Джимни.Ново,ново,колко да е ново.2010г.Ма много спартанско обзавеждане,бе.Чак има CD и електрически прозорци.И спирачките хич не ми харесват,че са без АБС.Иначе се води товарен,задните седалки са махнати и е направена кутия по всички стандарти за товарна кола.Всъщност е чудесна за риболовни такъми или няколко ловни кучета.В механично отношение е перфектна-преди 5 000 км. напълно обслужена в Миркат.По ламарините има забележки,но ще ги отстраня. Прехвърлих я,сега в петък ме чака пререгистрация,че се оказа че е по местоживеене.Нова гражданска и винетка и така.Събота ,ако е живот и здраве сме на един високопланински язовир,та ще ви пиша какво и как. |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Пет Авг 11, 2023 6:30 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
Сутринта минах 45км.Много подскача по неравности,вози доста твърдо и волана,нали е без серво,не се връща след завой.По магистралата 110-120 без проблем.Обаче ми се струва,че харчи доста-около 100км. с 1/4 резервоар.Апропо,резервоара колко литра е и колко е резервата?Фаровете са добри,както на къси,така и на дълги.Доста е шумно,особено по паветата. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Alxx |
Пуснато на: Пет Авг 11, 2023 9:13 am Заглавие: |
|
|
истински фен на SUZUKI
|
Цитат: |
волана,нали е без серво,не се връща след завой. |
Връщането на волана няма нищо общо със сервото. Има с геометрията и ти имаш проблем. Иначе колата си е ящна, тия дифове и тия гуми тежат. Нямам такава, имах SJ413 и градско на много къси растояния зимата харчеше 15. _________________ Ex: GSX-R 600 F2, SJ413, 2xAerio&Liana
Now: SF5 Type S |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Пет Авг 11, 2023 9:28 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
Хммм.Щом е така,днес съм в сервиза да я видим тая геометрия.В действителност волана е много лек когато колата е в движение.Но гумите са малко по-голям размер,а и малко са твърди.Абе тичам в сервиза. |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Пон Авг 14, 2023 10:13 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
Влюбих се в малката "въшка" .Въпреки твърдото возене,шума,по-малкия коловоз,спартанското оборудване,ниската мах. скорост,високия разход,липсата на климатик.В събота направихме преход по силно пресечена местност,с яки коловози,дупки,изкачване над 15%,кални локви и никъде не запъна .Не съм вярвал колко проходима кола е,докато не видях,че преди нас са само Ровър и УАЗ.По асфалта с повече от 80 не е комфортно,а и желателно,че на всяка неравност имам чувството ,че отлепва гумите и полита.
П.П.Сходимостта на гумите е правилна,явно аз имам неправилна представа за връщането на волана. |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Пет Авг 18, 2023 8:08 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
Вече сме с Каско.Разхода е 11/100км. асфалт и офроуд. |
|
Върнете се в началото |
|
|
ognqn |
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2023 6:57 pm Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
Здравей и честито!!!
4х4 ли е твоето? И там на прехода,който описваш,че се е представило много добре,на 4х4 ли кара или само на задно?
Защо питам ли-щото се чудя да не си ли купя едно с=,което не е 4х4.Имало и такива доста,а не знаех. _________________ Suzuki Vitara-96
Nissan Terrano-02
Suzuki Swift-06 |
|
Върнете се в началото |
|
|
Alxx |
Пуснато на: Сря Сеп 27, 2023 8:27 pm Заглавие: |
|
|
истински фен на SUZUKI
|
Няма никакъв смисъл да си купуваш кола 4х2, чийто смисъл е в 4х4. Не знам как по-ясно да се изразя. _________________ Ex: GSX-R 600 F2, SJ413, 2xAerio&Liana
Now: SF5 Type S |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Чет Сеп 28, 2023 7:14 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
4х4 плюс бавни с блокиране на диференциала.При качването бях на 4Н.Наистина няма смисъл да купуваш нещо различно от 4х4,при положение,че чара на количката е в офроуда.За градска кола-50/50,но за дълъг път-не става. |
|
Върнете се в началото |
|
|
ognqn |
Пуснато на: Чет Сеп 28, 2023 10:36 am Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
Понеже със суифта,който не е 4х4 минавам по чакълест път до вилата-2км.
За нищо друго не ми трябва.А суифта не е за такива пътища.
Минах през витара,после терано но заради ръжди ги продадох.Никога по тоя път не ми се е налагало 4х4.иначе из гората, да ползвал съм.
А това джимни много запазено,не изгнило и т.н. _________________ Suzuki Vitara-96
Nissan Terrano-02
Suzuki Swift-06 |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Пон Окт 23, 2023 6:20 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
Разход 7,5/100км.като това включва и офроуд.Трябваше да карам багаж събота и неделя,сложих му кутия(останала от първото ми Сузуки) и да ви кажа събра колкото малко камионче.Е,на 80-90 кутията свири,ама... |
|
Върнете се в началото |
|
|
|