Клуб СУЗУКИ Форуми
Клуб СУЗУКИ
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си

Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
 АТ гуми за сняг « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
Redji
МнениеПуснато на: Чет Юли 03, 2025 10:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

кара с кеф SUZUKI

d.stoykov написа:
Да, но като вкараш всичко в гумения маншон става чудо. Моята е с лупи на късите и има един гумен маншон, а ЛЕД крушката е дълга с радиатор и вентилатор. Едвам се събира всичко в тази гума, а ако извадя кабела навън и там да свържа буксата - остава отворен и неуплътнен маншона и ще вкарва боклуци вътре.

И моята е с лупи, но както казвам, просто не слагам гумения маншон, по късно ще кача снимка.
Redji
МнениеПуснато на: Чет Юли 03, 2025 12:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

кара с кеф SUZUKI

Ето и снимка на късите светлини отвътре без да ползвам маншон:

d.stoykov
МнениеПуснато на: Чет Юли 03, 2025 1:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Местожителство: Варна

Сега разбрах, но не ми харесва така. Влизат боклуци във фара. Щом си оставил свързването навън, можеш да сложиш маншона и поне ще остане палък отвор и ще влизат по малко боклуци. Аз наврях всичко вътре и цокъла уплътнява отвора на маншона, а него го изтеглих (хармониката) назад и така се получава повече място и е затворено за да не влиза прахоляк. Не знам колко се охлаждат, но вече две седмици карам така в жегата и светят Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Redji
МнениеПуснато на: Чет Юли 03, 2025 1:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

кара с кеф SUZUKI

6 години карам така и боклуци не са влизалиSmile, то и в лупата няма как да влезе нещо, маншона пази самото задно пространство на фара, няма връзка с лупите и рефлектора и по добре да влезе нещо в това пространство, отколкото да ми изпуши лед крушката от не добра вентилация и да ми очерни лупата отвътре, което си е по голяма беля.
d.stoykov
МнениеПуснато на: Чет Юли 03, 2025 1:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Изгледах едно клипче как монтират ЛЕД на подобен фар. Оставя маншона, но в отвора прекарва радиатора да е отвън заедно с кабелите. Като имам време ще си поиграя да постигна някакво приемливо компромисно решение хем да е там маншона, хем да се охлажда. Очевидно трябва радиатора с вентилатор да са навън.
Redji
МнениеПуснато на: Чет Юли 03, 2025 2:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

кара с кеф SUZUKI

d.stoykov написа:
Изгледах едно клипче как монтират ЛЕД на подобен фар. Оставя маншона, но в отвора прекарва радиатора да е отвън заедно с кабелите. Като имам време ще си поиграя да постигна някакво приемливо компромисно решение хем да е там маншона, хем да се охлажда. Очевидно трябва радиатора с вентилатор да са навън.

И според мене по добре да са отвън.
d.stoykov
МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2025 10:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Вчера дойдоха и сложих крушките на дългите светлини. За разлика от лупите на късите тук няма драма. Няма маншон а кабела с куплунга си е супер и се включва лесно и стабилно. Светна супер, така не съм виждал до сега. За жалост дългите ги ползвам рядко, а забелязах, че на късите единия фар прави странна сянка и вероятно не съм позиционирал добре крушката в опит да сложа и маншоните за прах. Всъщност успях да ги сложа, като обръщам и разтягам гумата максимално назад и радиатора с вентилатора на крушката остават отвън, но много трудно без да имам видимост вкарвам крушката в цокъла. Очевидно нещо не е влязла добре. Позиционирам диодите да са странично, како гледах на един клип в тубата. Днес се опитах да я наместя, но ме изнерви махнах маншоните. Още нещо да споделя, мислех, че вентилаторчетата на крушката са безобидно тихи на фона на околния шум, но снощи като се прибрах по късно и изгасих двигателя и забравих фаровете включени осъзнах, че се чуват сякаш наблизо работи някоя машина Smile Предават звука по купето и си бучат здраво, но през деня се слива с общия шум.
d.stoykov
МнениеПуснато на: Пон Юли 07, 2025 9:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

d.stoykov написа:
PowerMaxx CarbonX дойде вчера, още вечерта направих процедурата два поредни пъти, като след неутрализатора изсмуквам със спринцовка каквото може. Тези флакони са доста големи и използвах само 1/3 от тях. Не знам дали отново ще ми се занимава да я направя пак. Източих маслото и налях керосин. Две в едно Smile И без това съм свалил свещи, свалих и капака на клапаните. Привидно изглеждаше чист, но това е само защото е черна пластмаса. Когато го започнах да го чистя - половин час пускаше кафяви налепи с цвят на нещо средно м/у грес и ръжда. Сложих го с нова гарнитура и днес долях керосин, защото беше слязъл на долу. Утре ще отворя пробката отново за да се изцеди всичко, ще почистя колкото е възможно и слагам нови свещи. Имам едно масло, което ще налея заедно с един M-FLUSH на Xenum, за да промия всички остатъци от химикалите и след това точа и наливам ново Wolf 5W30 и сменям масления филтър. Въздушен и купе също смених (тях ги сменям два пъти в годината без значение пробега). Това е отдавна планирана процедура, която все не идва време да изпълня, но ето че съм пред финал. Ако и поне малко има ефект - ще съм удовлетворен Smile

Първи впечатления след седмица:
Чудо! Цяла седмица карам и маслото все още е бистро като ново! Преди на втория ден беше вече черно! Недостатък само е че трудно го виждам на щеката Smile
Двигателя работи супер гладко и се форсира без прекъсвания, както беше преди, а оборотите на празен ход са стабилни около 700 и работата на мотора е тиха.
За сега не е мръднало маслото, но за това е още рано, ще поделя след като направя поне хиляда км.
Не знам, кое от трите неща оказа този ефект, но определено съм доволен за сега от резултата. След промивката с масло и добавен в него М FLUSH XENUM, но този път с каране на 70-80 км. а не както преди само работа на място 20 мин. източих маслото като катран черно и това само след 2 часа работа на мотора. Вярно че кисна два дни и картера беше пълен с керосин, както и че преди това слагах и PowerMaxx CarbonX и вероятно всяка една от тези химии разтвори и почисти цялата гняс, която се е била събрала в двигателя.
Много се надявам и разхода на масло да е намалял значително и тогава ще бъда направо щастлив от процедурата Smile
Alxx
МнениеПуснато на: Пон Юли 07, 2025 12:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

истински фен на SUZUKI

Местожителство: София

Аз, бях така с предишното Субару Smile Купих мотор на 210к км пълен с фосфорни и серни налепи(червеникаво-кафяви, както при теб). Понеже беше свален, първо го накиснах с трансформаторно масло, после карбън екс, нови гумички и накрая Пауърмакс флъш(от тия на място). После си подбрах масло с достатъчно детергенти в него и първите две смени го точих леко мътно, на третата смяна заспа. Колата в момента е на 330к км и моторът блести отвътре. От смяна до смяна(6К) не пипа или ако пипне е 100-200гр.
d.stoykov
МнениеПуснато на: Пон Юли 07, 2025 9:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

PowerMaxx CarbonX - тази химия наистина е брутална. Щеката ми за масло в горната част беше цялата в налепи от нагар. Мислех да я мина с една шкурка, но се сетих че остана доста във флакона и я напръсках с пяната. Само след 10 мин. всичко се разтвори и с леко търкане с парцал падна. Направо не повярвах, толкова пъти се опитвах да я изчистя с какво ли не Smile Щеката стана като нова, за първи път видях, че има надписи по нея в горния край. Колебая се дали да не напръскам фурната в къщи Laughing

Последната промяна е направена от d.stoykov на Вто Юли 08, 2025 10:12 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Alxx
МнениеПуснато на: Вто Юли 08, 2025 6:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

истински фен на SUZUKI

Недей, отровен е. Тая химия я открих, когато работех при вносителя на БлуКем груп. Даже шефовете ми не знаеха за нея и аз ги накарах да поръчат първата партида, съответно първото опитно зайче беше Мазда-та ми с роторен двг. Перфектен резултат.
d.stoykov
МнениеПуснато на: Вто Юли 08, 2025 10:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Шегувам се за фурната, но ми мина през ума, защото я чистя с разни пяни, които нищо не свалят и трябва да търкам здраво, а тази направо ме кефи.
Очевидно работи много добре. Ще проследя как ще се изцапа маслото ми, за момента все още е бистро, но след време преди смяна на маслото може да направя пак процедурата, профилактично! Със сигурност има още нагар и няма да е излишно. За момента резултата е направо удивителен! Двигателя работи толкова гладко и различно чак се кефя да го слушам и спирам радоито Wink
Alxx
МнениеПуснато на: Вто Юли 08, 2025 11:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

истински фен на SUZUKI

Направо вземи масло с повече детергенти, например Fuchs, Amsoil, Ravenol, Royal purple, Xenum... и няма да се занимаваш с глупости. И по-важното: съобрази километрите за смяна с режима при който караш колата.
Redji
МнениеПуснато на: Вто Юли 08, 2025 1:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

кара с кеф SUZUKI

А темата беше за А/Т гуми... Smile оспамехмия якоSmile
d.stoykov
МнениеПуснато на: Вто Юли 08, 2025 1:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Дааа, темата е за гуми и я оак... ме, ама тях поне ги оправихме Wink
Смянам маслото на 5-6 хил, имам и друга кола и не правя толкова много километри. Спирам в тази тема друго освен за гуми, въпреки че аз сложих нови и нямам какво да кажа повече за това Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща Страница 4 от 5

Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Vegan Recipes & Travel Adventures | Веган Рецепти | Счетоводни услуги Чакърски и Синове | The Guitar Junky | Immigration Solutions Singapore | SleepMatters | CuppaBean | My Cosy Retreat

DAJ Glass (1.0.8) by Dustin Baccetti