Клуб СУЗУКИ Форуми
Клуб СУЗУКИ
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си

Създайте нова тема  Напишете отговор
 Grand Vitara 3 вибрации при ниски обороти и сваляне предавка « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
wealle
МнениеПуснато на: Нед Авг 25, 2024 9:30 pm    Заглавие: Grand Vitara 3 вибрации при ниски обороти и сваляне предавка Отговорете с цитат

Здравейте,

Става въпрос за Grand Vitara 2007, 2.0 с 4 степенен автомат.

Имам странна вибрация, която наподобява минаване на грапавините за намаляване на скоростта преди кръгово. Усеща се при нормално каране, когато оборотите паднат и кутията връща предавка. При подаване на газ и връщане на предавка в по-високи обороти вибрацията я няма.

За сега съм проверил тампона на скоростите, който изглежда свеж. Нивото на маслото в кутията е нормално.

Бихте ли ме насочили какво да гледам?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Akroza
МнениеПуснато на: Съб Сеп 28, 2024 4:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте , имам абсолютно същия проблем с ГВ 2, 4 автомат 2011г . Иначе си работи перфектно но на най ниски обороти има някакво придърпване , според мен е свързано със трансмисията но нямам идея защо !
Върнете се в началото
tabu_bg
МнениеПуснато на: Пон Сеп 30, 2024 9:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

харесва SUZUKI

То и с ръчна кутия е така. На втора предавка на ниски обороти се тресе цялото табло... Мотора ли е слаб, кутиите ли са сметнати тъпо не знам. И в руското drive2 има теми и там се оплакват. Тампони съм сменял и на мотор и на кутия и съединител е сменян, няма промяна. Абе японска Лада Нива които квото ще да си говори.
Върнете се в началото
Akroza
МнениеПуснато на: Пон Сеп 30, 2024 10:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

При мен , автомата го прави когато съвсем леко подавам газ при потегляне и придърпва , някак притриса ! Подам ли газ и изчезва , вече си върви и привключва нормално ! Ако при потегляне подам газ малко по рязко ,няма проблем ! Едва ли е от мощността на двигателя , 2,4 все пак не е съвсем слаб , а и аз съм с три врати , малкото куче! Загадка Very Happy
Върнете се в началото
wealle
МнениеПуснато на: Чет Окт 17, 2024 2:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Джипа имаше записана грешка
DTC P1878: Torque Converter Clutch Shudder
Ето какво открих за нея:

Изчистихме грешката и направихме пълна смяна на маслото на скоростите, но вибрациите останаха. Според диагностиката следващото място за проверка/смяна е този torque converter или както му казваме ние хидротрансформатора. За сега не съм правил нищо, но ще търся сервиз за кутии, където може да се обърне внимание на проблема.

Направи ми впечатление, че в сервиза не са сменили филтър масло на скоростната кутия. Майстора каза, че тези кутии нямали филтър и съотвено само е направил промивка и смяна на маслото.[/img]
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема  Напишете отговор Страница 1 от 1

Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Vegan Recipes & Travel Adventures | Веган Рецепти | Счетоводни услуги Чакърски и Синове | The Guitar Junky | Immigration Solutions Singapore | SleepMatters | CuppaBean | My Cosy Retreat

DAJ Glass (1.0.8) by Dustin Baccetti