Автор |
Съобщение
|
wealle |
Пуснато на: Нед Авг 25, 2024 9:30 pm Заглавие: Grand Vitara 3 вибрации при ниски обороти и сваляне предавка |
|
|
|
Здравейте,
Става въпрос за Grand Vitara 2007, 2.0 с 4 степенен автомат.
Имам странна вибрация, която наподобява минаване на грапавините за намаляване на скоростта преди кръгово. Усеща се при нормално каране, когато оборотите паднат и кутията връща предавка. При подаване на газ и връщане на предавка в по-високи обороти вибрацията я няма.
За сега съм проверил тампона на скоростите, който изглежда свеж. Нивото на маслото в кутията е нормално.
Бихте ли ме насочили какво да гледам? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akroza |
Пуснато на: Съб Сеп 28, 2024 4:36 pm Заглавие: |
|
|
|
Здравейте , имам абсолютно същия проблем с ГВ 2, 4 автомат 2011г . Иначе си работи перфектно но на най ниски обороти има някакво придърпване , според мен е свързано със трансмисията но нямам идея защо ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tabu_bg |
Пуснато на: Пон Сеп 30, 2024 9:29 am Заглавие: |
|
|
харесва SUZUKI
|
То и с ръчна кутия е така. На втора предавка на ниски обороти се тресе цялото табло... Мотора ли е слаб, кутиите ли са сметнати тъпо не знам. И в руското drive2 има теми и там се оплакват. Тампони съм сменял и на мотор и на кутия и съединител е сменян, няма промяна. Абе японска Лада Нива които квото ще да си говори. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akroza |
Пуснато на: Пон Сеп 30, 2024 10:38 am Заглавие: |
|
|
|
При мен , автомата го прави когато съвсем леко подавам газ при потегляне и придърпва , някак притриса ! Подам ли газ и изчезва , вече си върви и привключва нормално ! Ако при потегляне подам газ малко по рязко ,няма проблем ! Едва ли е от мощността на двигателя , 2,4 все пак не е съвсем слаб , а и аз съм с три врати , малкото куче! Загадка  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wealle |
Пуснато на: Чет Окт 17, 2024 2:13 pm Заглавие: |
|
|
|
Джипа имаше записана грешка
DTC P1878: Torque Converter Clutch Shudder
Ето какво открих за нея:
Изчистихме грешката и направихме пълна смяна на маслото на скоростите, но вибрациите останаха. Според диагностиката следващото място за проверка/смяна е този torque converter или както му казваме ние хидротрансформатора. За сега не съм правил нищо, но ще търся сервиз за кутии, където може да се обърне внимание на проблема.
Направи ми впечатление, че в сервиза не са сменили филтър масло на скоростната кутия. Майстора каза, че тези кутии нямали филтър и съотвено само е направил промивка и смяна на маслото.[/img] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|