Автор |
Съобщение
|
acdcpk |
Пуснато на: Пон Окт 30, 2023 8:04 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
В събота ходих до Железница(след Благоевград).По магистралата се представи чудесно-120 на 5-та включително и по баирите.После по едни каманяци около Струма.Абе чудесно автомобилче. |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Пон Дек 11, 2023 7:37 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
Нови зимни гуми,гражданска,пълен резервоар.Чакам петък и тръгвам за яз.Батак. |
|
Върнете се в началото |
|
|
sub_eleven |
Пуснато на: Пон Яну 22, 2024 8:09 am Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
acdcpk написа: |
В събота ходих до Железница(след Благоевград).По магистралата се представи чудесно-120 на 5-та включително и по баирите.После по едни каманяци около Струма.Абе чудесно автомобилче. |
Как ги карате тези джимнита със 120??? Може би с тапи за уши. Аз над 80 рядко вдигам. Това ѝ е нормалната скорост за мен. Повече от това е извращение.
Впрочем за път извън града я ползвам само зимата, когато така или иначе над 80 не е за каране. Но не е особено стабилна на снегове, ледове, коловози. Всеки 2.5т джип е по-комфортен и безгрижен при тези условия. |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Пон Май 13, 2024 6:42 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
Вчера се убедих,че джипката е супер.Бяхме за риба по Трънско.На тръгване сбърках пътя и се шибнах в една голяма дупка пълна с вода и доста изкопани коловози.Вода над праговете и кал.Забоксува,минах на 4Н,леко отлепи но пак почна да боксува.Минах на 4L и това почна да копае като багерче.Издрапа като прасе из локвата,бе!Колегите бяха с Тойота Ландкруйзър,обаче не посмяхя да минат след мен.Върнаха се обратно.Сега трябва да го мия,че има кал и по тавана. |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Пон Юни 17, 2024 7:29 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
700 км. за три дни.Магистрала,междуградско,офроуд-10/100.По магистралата спокойно със 130-140.Сега,появи се едно съмнение в мен,а то е че не ми работят раздатките.На брега на язовира се забихме в един пясък и колата забоксува.Караше я мой приятел,та аз гледах.Превключи всички раздатки-боксуваха единствено и само задните гуми.Отделно после се загледах-при превключване на бутоните няма никаква индикация на таблото.При палене се вижда 4L.което после изчезва и няма индикация на коя раздатка си.Въпреки натискане на бутоните,4L си остана непроменено.Та изглежда ми предстои сервиз. |
|
Върнете се в началото |
|
|
tabu_bg |
Пуснато на: Пон Юни 17, 2024 8:34 am Заглавие: |
|
|
харесва SUZUKI
|
Раздатъчната кутия е една. Ако не е включила предният мост вариантите са, или моторчето в раздатката, или хъбове по предният мост/вакуум за хъбовете. Не са 1000 варианта, всеки що годе запознат с джипове майстор ще се оправи. |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Пон Юни 17, 2024 8:44 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
Мерси за бързия отговор.Дано да е само това,да не е нещо по-голямо. |
|
Върнете се в началото |
|
|
joro_kem |
Пуснато на: Вто Юли 16, 2024 2:25 pm Заглавие: новобранец във форума с мерак за Jimny |
|
|
|
привет, банда! новобранец съм във форума ви и ми предстои покупка на Джимни, даже и харесах и пробвах едно. не знам доколко е удачно да публикувам обявата, затова няма да го направя и ще задам конкретните си въпроси към вас, като по-опитни.
джиплето е 1.3 DOHC от 2008 година, 4х4 с бутонно превключване от таблото, внос от слънчева Германия шасито като цяло няма изгнило, има ръжда, но повърхностна. ето и въпросите ми:
1) при първоначално запалване с въртене около 10-ина секунди запали, но "гръмна" и отвори капака на въздушния филтър - доколко е притеснително това?
2) при превключване от задно на 4х4, се чува леко бръмчене откъм кардана и след това доста шумно изщракване при зацепване - нормални ли са тези шумове?
3) има леко омасляване от задната страна на раздатката - проблемен семеринг ли е това или нещо друго?
4) гледахме доста време в моторния отсек, но не видяхме щека за маслото на двигателя - възможно ли е да няма?
5) движи се прилично, без тропане и накланяне на асфалт и черен път, спира добре, съединителя отделя нормално и педала не е твърд, но на таблото свети жълт индикатор ABS, което според джамбазина е проблемен датчик. има ли OBD букса това зверче, за да се прочете за евентуални грешки?
6) и не на последно място - не съм търсил все още във форума, но има ли някъде синтезирана информация относно консумативи - масла, филтри, течности, спирачки, обслужване на ДВГ, диференциали и раздатка?
ще съм благодарен, ако намеря отговор на въпросите си, за да знам дали това е моята играчка или не
п.п. ще се ползва само на село за разходки и работа, без тежък офроуд
п.п.п. няма да карам Сузуки, поне засега. не съм се повлиял от мнението под моето - просто не вярвам в смели твърдения, изказани "ей-така". след дълго проучване и срещи с некоректни продавачи, прецених, че количеството ръжда по конкретния модел не си струва тръпката от авантюрата
Последната промяна е направена от joro_kem на Пет Авг 09, 2024 1:27 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
Alxx |
Пуснато на: Вто Юли 16, 2024 5:52 pm Заглавие: |
|
|
истински фен на SUZUKI
|
Още на точка едно се обръщам с гръб "и почвам да бегам бате". Не ти трябва тази кола, изброените забележки ще струват вероятно за колкото я купуваш. _________________ Ex: GSX-R 600 F2, SJ413, 2xAerio&Liana
Now: SF5 Type S |
|
Върнете се в началото |
|
|
acdcpk |
Пуснато на: Пон Сеп 02, 2024 8:14 am Заглавие: |
|
|
обожава SUZUKI
|
Оказа се че раздатката си работи,но няма кой да прочете как се включва .Все пак чукча пише,а не чете. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|