Автор |
Съобщение
|
jorob1996 |
Пуснато на: Пет Ное 09, 2018 9:34 am Заглавие: Настройка на моноижекцията |
|
|
 кара с кеф SUZUKI
Регистриран на: 15 Авг 2012 Мнения: 114 Местожителство: гр. София, България
|
Привет на всички. Ето че и на мен ми се налага да търся асистенция от вас. Проблема е следния - колата започна да работи с много богата смес бензин/въздух, не мога да кажа точно отношение, но се усеща, че работата не е тамън. Вдигна и разхода, на моменти направо се дави и затова подозренията ми падат до моноижнекцията (не твърдя ръзбира се, че съм прав на 100%, нали ). При вчерашния техн. преглед ми казаха, че и газовете ми били много над норма (как за една година са станали много не знам, ама според мен тоя нещо не измери като хората. То затова не трябва да сменяш пукта, ама айде). Та мисълта ми е, че и нещо може да е зацапано, някой датчик да е отишъл или то не е едно и две неща по веригата. Можете ли да ме насочите към кого да се обърна - компютърна диагностика ли ще е, някъде, дет да мерят от къде идва проблема ли ще е. Просто да започна от някъде. Колата е Суифт '99 1.3. Благодаря предварително.  _________________ Suzuki Swift G13BA 52kW (71к.с.) седан 1999г. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jorob1996 |
Пуснато на: Чет Ное 22, 2018 8:16 pm Заглавие: |
|
|
 кара с кеф SUZUKI
|
Който може - да помага. Работата отива на зле. Все още не съм започнал да дълбая къде е проблема, а разхода става все по-голям и по-голям (скоро ще зареждам, почти на половин резервоар съм, което значи ок. 15л., а съм минал само 120 км - мисля, че сами можете да сметнете разхода). Та искам някой да предложи сервиз, където да се погледне и от къде да започна да търся? _________________ Suzuki Swift G13BA 52kW (71к.с.) седан 1999г. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jorob1996 |
Пуснато на: Съб Дек 01, 2018 7:06 pm Заглавие: |
|
|
 кара с кеф SUZUKI
|
Благодаря на колега rockton за направената диагностика. Според показанията всички датчици са наред и най-вероятно според него става въпрос за потънали клапани, или сиреч съм за реглаж на клапани. Сега не съм сигурен дали си заслужава да се занимавам, предвид възрастта ѝ, но със сигурност ще проуча. А междувременно ми се скапа алтернатора и сложих рециклиран такъв за 170лв. _________________ Suzuki Swift G13BA 52kW (71к.с.) седан 1999г. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
KDK |
Пуснато на: Съб Дек 01, 2018 9:27 pm Заглавие: |
|
|
 истински фен на SUZUKI
|
Чакай чакай, недей толкова песимистично та един реглаж става за 30-50 мин. с изстиването на мотора, после 20 мин. за центровка и си шест+  _________________ Grand Vitara 1.9 DDIS 10.2005 Way of Life!!!
Кефа цена няма!!!
И с Balenoto беше така!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
KDK |
Пуснато на: Съб Дек 01, 2018 9:46 pm Заглавие: |
|
|
 истински фен на SUZUKI
|
Ако леглата са износени това е вече друга бира, ремонта гони 1000-ка и главна роля в голям филм. Задаваш си разни въпроси???????????  _________________ Grand Vitara 1.9 DDIS 10.2005 Way of Life!!!
Кефа цена няма!!!
И с Balenoto беше така!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|