Автор |
Съобщение
|
Doki |
Пуснато на: Сря Май 25, 2016 10:52 pm Заглавие: газов инжекцион |
|
|
возил се на SUZUKI
|
Здравеѝте колеги, тъѝ като наскоро си сложих газов инжекцион на игниса а тоѝ е 1,3 2001г. Искам да попитам има ли някоѝ впечатления от газта и предлагали ли са му омасляване на клапаните. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
doktorot |
Пуснато на: Пет Май 27, 2016 1:11 pm Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
омасляване не са ми предлагали карам на газ малко над 2 год. сложих я веднага след като регистрирах колата проблеми с газовата не съм имал минал съм 30-40 000 км дава ми разход м/у 7 и 9 литра според зависи къде и как карам _________________ suzuki ignis 1.3 4wd |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Васил Сивков - NOBY |
Пуснато на: Пет Фев 10, 2017 3:09 pm Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
И на нашата, тоест на жена ми, която също е 1.3 4WD 2001г от как е купена и въведена в експлоатация е с газов инжекцион, също така и със системката там за мазане на клапаните. Изминати са около 65000км и нямам проблеми, дори редовно забравям да напълня казанчето с масло и има случаи по месец да си караме без масло. _________________ Винаги карай бързо, внимателно и безопасно! Винаги пристигай навреме! Винаги изпълнявай обещанията си! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Doki |
Пуснато на: Съб Фев 11, 2017 9:35 pm Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
Ами колеги аз я карам без такова омасляване на клапите 22к километра вече и за сега нямя проблеми.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
KDK |
Пуснато на: Съб Фев 11, 2017 10:05 pm Заглавие: |
|
|
 истински фен на SUZUKI
|
Кви са теа глупости, Балено 120К на газ без омаслители без подобрители с една гръм клапа, направено по най-лаишкия начин и за сведение още го карат и то на двойна езда  _________________ Grand Vitara 1.9 DDIS 10.2005 Way of Life!!!
Кефа цена няма!!!
И с Balenoto беше така!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Doki |
Пуснато на: Съб Фев 11, 2017 10:11 pm Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
Значи е само за да си рподават продукта (скъпото масло). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
KDK |
Пуснато на: Съб Фев 11, 2017 10:42 pm Заглавие: |
|
|
 истински фен на SUZUKI
|
С Баленото обиколих 3-пъти земното кълбо и то само в България не и давах да изстива и то на газ, сменях кабели на свещи, свещи и масло на двигателя. Имай предвид, че на 2-максимум 3 месеца и сменях маслото, отблагодари ми се стократно. Когато я взех с мой приятел заедно сложихме газовото, не съм се впускал в приключения с инжекциони и омаслители, емулатори, или други сложни джаджи, всичко направихме с едно реле за фарове, общо взето физика и електротехника и по една бира пред блока По всички правила на физиката и химията газта не разтваря маслото така че кога има по-добро смазване????????????????????????  _________________ Grand Vitara 1.9 DDIS 10.2005 Way of Life!!!
Кефа цена няма!!!
|
Върнете се в началото |
|
 |
KDK |
Пуснато на: Съб Фев 11, 2017 10:48 pm Заглавие: |
|
|
 истински фен на SUZUKI
|
Високата температура може да прецака нещатата ако няма циментация на детайлите  _________________ Grand Vitara 1.9 DDIS 10.2005 Way of Life!!!
Кефа цена няма!!!
|
Върнете се в началото |
|
 |
Васил Сивков - NOBY |
Пуснато на: Пон Фев 13, 2017 11:29 am Заглавие: |
|
|
возил се на SUZUKI
|
Колега стига глупости. По твоята логика, да и нови гуми да не купуваме а? Виж ако мислиш все да минаваш тинко е друг въпрос. Всяко нещо от тези които ти наричаш "джаджи" си има роля и тя не е да повреди! Така че с тея околосветски пътешествия не мисля че си актуален. И на дядо ми жигулата ги е правила, ама какво от това! Всичко е въпрос на избор! Ама да ми обясняваш, че няма нужда от това или онова, айде няма нужда. Въпросът на Doki, беше съвсем друг! _________________ Винаги карай бързо, внимателно и безопасно! Винаги пристигай навреме! Винаги изпълнявай обещанията си! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
KDK |
Пуснато на: Съб Фев 18, 2017 9:50 am Заглавие: |
|
|
 истински фен на SUZUKI
|
Васил Сивков - NOBY написа: |
Колега стига глупости. По твоята логика, да и нови гуми да не купуваме а? Виж ако мислиш все да минаваш тинко е друг въпрос. Всяко нещо от тези които ти наричаш "джаджи" си има роля и тя не е да повреди! Така че с тея околосветски пътешествия не мисля че си актуален. И на дядо ми жигулата ги е правила, ама какво от това! Всичко е въпрос на избор! Ама да ми обясняваш, че няма нужда от това или онова, айде няма нужда. Въпросът на Doki, беше съвсем друг! |
Далеч съм от мисълта, че всяка джаджа не е измислена с някаква цел(по-точно с цел подобрения). Нали света така върви напред За минаването тънко, "всеки знае себе си", доколкото за актуалноста километрите са си километри а те носят опит , предполагам, че и дядо Ви е с достатъчно такъв.  _________________ Grand Vitara 1.9 DDIS 10.2005 Way of Life!!!
Кефа цена няма!!!
|
Върнете се в началото |
|
 |
|