Клуб СУЗУКИ Форуми
Клуб СУЗУКИ
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си


Създайте нова тема  Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения
 Правила на Клуб СУЗУКИ България « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
xligon
МнениеПуснато на: Сря Юни 27, 2007 8:49 pm    Заглавие: Правила на Клуб СУЗУКИ България Отговорете с цитат

Site Admin

Регистриран на: 27 Юни 2007
Мнения: 121

Правила на Клуб СУЗУКИ България

Всеки потребител, който се е регистрирал във форума е длъжен да спазва следните правила, като самата регистрация се счита за съгласие с тях. Незнанието на тези правила не освобождава никой член на клуба от отговорност при нарушението им.

1. Общи положения.

1.1. Всички съобщения отразяват мнението на техния автор и администрацията на форума не носи никаква отговорност за тях.

1.2. За реда във форума следят модератори и администратори. Те осъществяват контрол в отделните раздели по всяко време, могат да редактират или изтриват съобщения, да затварят, заключват или изтриват цели теми. Кое е спам, вулгарно, непристойно или друго, е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите. Същото се прилага и при личните съобщения. Злоупотребяването със системата за лични съобщения може да доведе до предупреждение и/или до изключване на тази опция за даден потребител.

1.3. Всички потребители са длъжни да спазват добрия тон, за да се създаде една приятна атмосфера за разговор и дискусии. Теми или съобщения, грубо нарушаващи правилата на форума ще бъдат редактирани или изтривани без предупреждение. Във форума е забранена употребата на каквито и да е псувни и обиди между потребителите, лични нападки или нападки към администрацията на форума.

1.4. Потребители, които не спазват правилата, ще бъдат предупреждавани или направо изключвани по преценка на администрацията на форума. При първоначално или в по-лека форма нарушаване на правилата следва предупреждение. При по-тежко или системно нарушаване на правилата, на потребителя се отнема правото да използва своя псевдоним за неопределено време.

2. Регистрация и създаване на нов потребител.

2.1. Потребителско име – всеки нов член на форума при избиране на потребителско име/псевдоним следва да отчете факта, че псевдонимът му трябва да е оригинален, неизползван от друг член на клуба и да отговаря на правилата на форума, здравия разум и добрия тон. Няма да бъдат допускани псевдоними, обиждащи членовете на форума. Няма ограничения всеки да използва собственото си име като псевдоним.

2.1.1. Забранява се използването във Вашето потребителско име на груби и/или нецензурни изрази; псевдоним на вече регистриран потребител, с незабележима разлика; псевдоним, пряко или косвено свързан с администрацията на форума; псевдоним, носещ пълното или кратко име на уеб сайт.

2.2. Подпис – текстови или графичен блок, който може да бъде прикачен в края на съобщенията, които пускате.

2.2.1. Максимални размери и варианти:
вариант 1: снимка или няколко снимки с общи параметри 500х60 пиксела и до 1 ред текст с нормален шрифт
вариант 2: до пет реда текст с нормален шрифт

2.2.2. Забранява се използването във Вашия подпис на картинки с размер по-голям от 500х60 пиксела (широчина х височина); линкове и/или предложения, еднозначно сочещи към сайтове и/или услуги, свързани с разпространението на нелегален софтуер; голям по размер шрифт; голям по съдържание текст – ограничението е до пет реда с нормален шрифт; конкретни обръщения към участниците във форума или администрацията му; реклама, текст с рекламно съдържание или линк; нецензурни изображения, изрази, както и изображения, подтикващи към расизъм или насилие.

2.3. Аватар – показва малка картинка под Вашето име в съобщенията. Само една картинка може да бъде показвана, с размер не по-голям от 120 х120 пиксела и големина на файла не повече от 12 KB. Допуска се статичен или динамичен URL аватар при спазване на същия размер – 120 х 120 пиксела.

2.3.1. Забранява се използването на аватар, който е с размери над 120х120 пиксела; с грубо или нецензурно съдържание; с явно рекламен характер; оскърбителен за участник или участници във форума.

3. Писане и пускане на съобщения.

3.1. Уважавайте Българския език! Задължително е писането на български език и използването на кирилица. Използването на латиница не се позволява, дори при аргумент, че на компютъра Ви няма инсталиран кирилизатор. Забранено е писането с латински букви ("чатица"/"шльокавица"), както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения - "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. Изключение се допуска, когато се цитира техническа информация, кодове или други обозначения.

3.2. Използвайте главни букви, точки, запетайки и други препинателни знаци – по-прегледно е! Писането само с главни букви в интернет пространството се приема като викане, повишен тон или крещене и не се толерира от модераторите и администраторите. Използвайте почернен (bold) шрифт, само когато искате да подчертаете нещо важно, а не за цялото си съобщение. Пишете не само на кирилица, но и на Български език!

3.3. Забранява се писането на съобщения, съдържащи призиви към нарушение на действащото законодателство, разпалване на междуградски или междунационални конфликти. Не са допустими дискусии с явна политическа, религиозна или порнографска тематика, както и обиди по отношение на пол, раса, етнос, политически, религиозни или сексуални възгледи. Не са допустими и обиди към притежателите на други марки автомобили и други авто-клубове. Крайно недопустимо е публикуването на теми, свързани по какъвто и да е начин с нелегално съдържание, като пиратски софтуер, музика, филми и т.н.

3.4. Забранява се коментар по теми, изтрити или заключени от администрацията на форума. Не се толерира спам, безсмислена или малосъдържателна информация, както и прекалено количество, граматични грешки и жаргон. Използването на такъв начин на изразяване, говори за неуважение към форума и потребителите му.

3.5. Преди да пуснете тема, използвате Търсачката! Много вероятно е това, което искате да разберете, да е вече разисквано. Преценете в кой раздел е най-добре да пуснете своята тема и никога не пускайте еднакви или близки теми в различни раздели. Заглавието на темата е крайно желателно да е обяснително и достатъчно изчерпателно – правилно формулираното заглавие привлича повече вниманието на останалите потребители и така се увеличава шанса да получите бързо адекватен отговор.

3.6. При задаване на въпрос, в който и да е раздел от форума, всеки член на клуба следва да опише подробно ситуацията, какво е направено по въпроса му, какво конкретно трябва да се реши или от каква помощ има нужда. Ако писането на съобщение в който и да е раздел на форума, не е свързано със задаване на конкретен въпрос, а само със споделяне на опит или лично мнение, пишещият следва да изложи тезата си конкретно, точно и стегнато. Не забравяйте, след като сте пуснали тема с посочен проблем, да споделите с останалите потребители как сте се справили и как се е решил проблема.

3.7. Не се толерира прекомерното използване на "емотикони". При вмъкване на цитати, следва да се използва само тази част от цитата, която ще се обсъжда, отговаря или апострофира. Забранява се злоупотреба с големината на шрифтовете. Ако след пускане на съобщението искате да добавите още нещо използвайте бутон Edit вместо да пускате второ съобщение.

4. Раздели Купува/Продава.

4.1. Купува.

4.1.1. Задължително е точното упоменаване на това което купувате – най-добре още в заглавието на темата. Прилагайте начин за връзка с вас: e-mail, телефон, skype и т.н. Желателно е след приключване на евентуална сделка, това да се упомене в темата. Обяви на които не е отговаряно 3 месеца може да бъдат изтрити от администрацията на форума. По усмотрение на модератор/администратор, особено важни обяви или такива, пуснати от активни членове на форума, могат да бъдат направени "важни" и да стоят най-отгоре в разделите.

4.2.2. Постове от типа: "Стрелка", "Въпросителен знак", „Никой ли не предлага” , „...хайде колеги помогнете...” и други ще се смятат за “UP”, и ще бъдат трити без предупреждение. За „UP” се смята всяко безсмислено мнение, което има за цел да придвижи темата по-нагоре. В това число влизат и няколко поредни поста на един и същ потребител, в които той добавя информация, която бил “забравил”. В този случай се използва бутон “Edit”, и се добавя нужната информация в едно единствено мнение. Иначе мнението ще се смята за “UP”, и ще бъде третирано като такова! За "ЪП”-ване се приема и всеки последователен пост, след предишния, както и промяна в отделен пост на цени, добавяне на стока, коментари несвързани със запитвания по въпросите за стоките, коментари извън темата и т.н.

4.2. Продава.

4.2.1. Задължително е обявата да съдържа информация за вида, състоянието, цената на стоката, нейното местонахождение, както и връзка с продавача: e-mail, телефон, skype и т.н. Желателно е след приключване на евентуална сделка, това да се упомене в темата. Обяви на които не е отговаряно 3 месеца може да бъдат изтрити от администрацията на форума. По усмотрение на модератор/администратор, особено важни обяви или такива, пуснати от активни членове на форума, могат да бъдат направени "важни" и да стоят най-отгоре в разделите.

4.2.2. Постове от типа: "Стрелка", "Въпросителен знак", „Никой ли не търси” , „...хайде купувайте...” и други ще се смятат за “UP”, и ще бъдат трити без предупреждение. За „UP” се смята всяко безсмислено мнение, което има за цел да придвижи темата по-нагоре. В това число влизат и няколко поредни поста на един и същ потребител, в които той добавя информация, която бил “забравил”. В този случай се използва бутон “Edit”, и се добавя нужната информация в едно единствено мнение. Иначе мнението ще се смята за “UP”, и ще бъде третирано като такова! За "ЪП”-ване се приема и всеки последователен пост, след предишния, както и промяна в отделен пост на :цени, добавяне на стока, коментари несвързани със запитвания по въпросите за стоките, коментари извън темата и т.н.

4.2.3. Забраняват се коментари по обявената цена, освен ако самият автор изрично не е упоменал, че приема такива! Който пуска обявата сам си преценява колко струва. Няма смисъл да му давате акъл за колко да продаде дадена стока. Ако не сте доволни от цената – пишете лично съобщение на лицето което продава, а не пишете в самата тема! Мнения, несъответстващи на това правило ще се трият, както и коментари от типа на: “ти луд ли си, тази кола струва по-евтино еди-къде-си ” или “аз за тези пари ще си купя...”
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема  Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения Страница 1 от 1

Идете на:  Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкетиVegan Recipes & Travel Adventures | Веган Рецепти | Счетоводни услуги Чакърски и Синове | The Guitar Junky | Dore Aesthetics Singapore | Immigration Solutions Singapore | Personal Injuries Legal Team | My Cosy Retreat


DAJ Glass (1.0.8) by Dustin Baccetti
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov