Клуб СУЗУКИ Форуми
Клуб СУЗУКИ
Въпроси/Отговори  Въпроси/Отговори   Търсене  Търсене   Потребители  Потребители   Потребителски групи  Потребителски групи
Регистрирайте се  ::  Вход Влезте, за да видите съобщенията си


Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
 Предложение от Христо за партньорство с Миркат « Предишната тема :: Следващата тема » 
Автор Съобщение
Japan_fan
МнениеПуснато на: Вто Май 26, 2009 9:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Регистриран на: 13 Ное 2008
Мнения: 66

Христо, Не съм юрист, но в интернет има достатъчно материали. Цялата работа, доколкото разучих е, да се съберат примерно 10 човека (има случаи, в които това става дори на кафе) и те да изготвят протокол, с който се удостоверява, че това събиране е в качеството си на учредително събрание. На него се взимат някои решения, които са посочени по-долу и са задължителни. След това с този протокол и други документи също посочени по-долу, се отива в съда и се подава заявление за вписване. Нататък процедурата е стандартна. Що се касае за гласовете и участниците, то управителният съвет се избира също на това учредително събрание и не може да се каже този ще има по-голяма тежест, а другия нормална, просто защото за да се избере, всеки учредител има право на един глас. Същото е и след това - управителният съвет взема решенията и се отчита пред членовете на дружеството, но тези членове до края си имат право на 1 равностоен глас. Ако се вкарат преференции, това ще направи решенията на дружеството незаконни (имаше си термин) и всеки ще може да ги обори в съда. И аз смятам, че хората, които до момента се занимават с поддръжката на този форум и отделят от времето си за тази марка следва да са в този управителен съвет, но на първо време трябва и те да кажат дали искат допълнителни ангажименти или не.

Сдружението се учредява от три или повече български или чуждестранни физически или юридически лица. Сдружение, което е определено за извършване на общественополезна дейност, се учредява от най-малко 7 дееспособни физически лица или 3 юридически лица.


Учредително събрание
Задачи на учредителното събрание:

Приемане на решение за учредяване на сдружение от всички учредители и удостоверяването му в протокола от учредителното събрание;

Приемане на устав. Уставът задължително съдържа:

наименованието;
седалището;
целите (не трябва да са стопански или забранени от закона) и средствата за тяхното постигане (паричните средства – субсидии, спонсорства, дарения, членски внос и т.н.);
определянето вида на дейност (в обществена или частна полза). Ако е в обществена полза, трябва да се посочат точно какви видове дейност ще се извършват, съгласно чл.38, ал.1 от ЗЮЛНЦ (Закон за юридическите лица с нестопанка цел).
предмета на дейност; Става въпрос за предмета на стопанска дейност, която подпомага сдружението за постигане на основните му, нестопански цели.
органите на управление и начина на представителство;
Сдружението се представлява от управителния си орган. Управителен орган на сдружението е управителният съвет. Управителният съвет се състои най-малко от три лица - членове на сдружението. Юридически лица, които са членове на сдружението, могат да посочват за членове на управителния съвет и лица, които не са членове на сдружението. Членовете на управителния съвет се избират за срок до пет години. По решение на общото събрание функциите на управителен съвет могат да се изпълняват и от едно лице - управител. В завялението учредителите трябва да посочат дали сдружението ще се представлява от управителния съвет (съвместно представителство), от някои от членовете му, ако управителният съвет приеме решение в този смисъл или от едно лице – управител. Върховен орган на сдружението е общото събрание. Възможно е сдружението да има и други органи, ако такива се предвидят в устава му.
клоновете;
правомощията на органите на сдружението;
правилата относно начина на представляване на сдружението;
правилата относно възникването и прекратяването на членството, както и реда за уреждане на имуществените отношения при прекратяване на членството;
срока, за който е учредено сдружението;
реда за определяне на размера и начина на внасяне на имуществените вноски;
начина на разпределение на останалото имущество след удовлетворяването на кредиторите.


Избор на управителен съвет

Ако уставът предвижда вместо управителен съвет, сдружението да се управлява и представлява от управител, такъв трябва да бъде избран. Всички членове на управителния съвет или управителят подписват заявлението за вписване на сдружението в съдебния регистър.

Резервация на наименование на сдружение
Наименованието трябва да включва ясно означение на вида на юридическото лице с нестопанска цел. Наименованието трябва да не въвежда в заблуждение и да не накърнява добрите нрави. Наименованието се изписва на български език и може да бъде изписано допълнително и на чужд език. Проверката за уникалност на наименованието на сдружението цели да установи дали има друго сдружение на територията на РБ със същото наименование. След като юридическото лице с нестопанска цел e вписано в съдебния регистър, не може да бъде вписано друго юридическо лице с нестопанска цел от същия вид със същото наименование. Вписаното в съдебния регистър юридическо лице с нестопанска цел може да иска от всяко друго юридическо лице с нестопанска цел от същия вид, приело по-късно наименование, съвпадащо с неговото, да преустанови носенето и служенето със съвпадащото наименование. Ако избраното наименование на сдружението съвпада с наименованието на вече регистрирано сдружение, учредителите променят наименованието в учредителния акт. Проверката за уникалност на наименованието най-често се извършва от "Информационно обслужване" АД, което издава удостоверение за уникалност срещу заплащане на определена такса. Офисите на "Информационно обслужване" АД обикновено се намират в сградите на окръжните съдилища.


Необходими документи
В съда трябва да се внесат следните документи:

Заявление за вписване. Заявлението се подписва от всички членове на управителния съвет. Ако вместо управителен съвет, сдружението има едноличен управителен орган – управител, заявлението трябва да е подписано от управителя.
Устав
Протокол от учредително събрание;
Образци от подписите (спесимени) на лицата, които ще представляват сдружението – нотариално заверени;
Удостоверение за уникалност на наименованието;
Свидетелство за съдимост на членовете на управителния съвет;
Документ за платена държавна такса за вписване на сдружението.
Възможно е специални закони или подзаконови актове да изискват представянето и на допълнителни документи за вписване на определен вид сдружение с нестопанска цел.
_________________
Сузуки Суифт 1.3
Нисан Примера P11 - 144
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Христо
МнениеПуснато на: Вто Май 26, 2009 2:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Регистриран на: 24 Мар 2009
Мнения: 86
Местожителство: София

Е, и ако това не е добре свършена работа!
Благодаря ти Джапан Фен!
Остава още колеги да се включат и да се реши дали да се прави регистрация в рамките на Клуб Сузуки България.
Аз съм за! И откъм работа ще помогна.
_________________
Христо; СУЗУКИ SX4; 1,6 GL; червен; Гранд Витара 2.0 JLXEL автоматик
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kompirovski
МнениеПуснато на: Сря Май 27, 2009 9:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

може да ремонтира SUZUKI

Регистриран на: 05 Фев 2009
Мнения: 428
Местожителство: София

Колеги,

аз съм студент по право и мога да помогна за оформянето на документацията, регистрацията в съда и т.н.

Лошото е, че до 07.07 съм в сесия и няма да разполагам с много време за клубани дейности .Sad

Все пак, можете да разчитате на мен.
_________________
Тежко е да си говедо, а е скучно да си умен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Japan_fan
МнениеПуснато на: Сря Май 27, 2009 9:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Регистриран на: 13 Ное 2008
Мнения: 66

Колега, не се притеснявай Smile силно се съмнявам, че дори до края на юли ще се реши нещо Smile Но поне можеш да кажеш, дали това, което съм написал по-горе е правилно и точно... да не съм пропуснал или сбъркал нещо.
Христо, благодаря за добрите думи. Нали затова сме тук все пак... Но, както забелязваш, само аз и ти си пишем в темата. Което е доста обезсърчаващо. изглежда няма особен интерес от другите колеги.
_________________
Сузуки Суифт 1.3
Нисан Примера P11 - 144
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Христо
МнениеПуснато на: Сря Май 27, 2009 10:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Регистриран на: 24 Мар 2009
Мнения: 86
Местожителство: София

Japan_fan написа:
Колега, не се притеснявай Smile силно се съмнявам, че дори до края на юли ще се реши нещо Smile Но поне можеш да кажеш, дали това, което съм написал по-горе е правилно и точно... да не съм пропуснал или сбъркал нещо.
Христо, благодаря за добрите думи. Нали затова сме тук все пак... Но, както забелязваш, само аз и ти си пишем в темата. Което е доста обезсърчаващо. изглежда няма особен интерес от другите колеги.

Да, забелязвам! Тази идея за клуб може на не допада на някои колеги, защото може да са заети и да не могат да съдействат- все пак си е отговорност.
Аз, обаче, не се отказвам- вчера направих предложение на един познат подобно на това тук за клуб. Само дето му предложих да се създаде нещо като организация, която да защитава интереси на "ужилени" клиенти на когото и да било. И "защитата" ще се състои в това- да се разказва на максимален брой хора кой как работи и ако попаднеш на скапаняци да го знаеш предварително или поне да имаш нещо на ум. Като няма да има оплюване на фирми и те ще могат, ако желаят, да кажат вярно ли е или не е написаното за тях.
_________________
Христо; СУЗУКИ SX4; 1,6 GL; червен; Гранд Витара 2.0 JLXEL автоматик
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Христо
МнениеПуснато на: Сря Май 27, 2009 10:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Регистриран на: 24 Мар 2009
Мнения: 86
Местожителство: София

Bugger написа:
едно писмо до сузуки с общо искане на втори оторизиран сервиз за подръжка с цел деполаризация и прозрачност. подписано със съотв ВИНове. не ви трябват отстъпки и любезност, а гарант за качество на сервизирането на първо място

Искаш ли да го напишем?
_________________
Христо; СУЗУКИ SX4; 1,6 GL; червен; Гранд Витара 2.0 JLXEL автоматик
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Senzi
МнениеПуснато на: Сря Май 27, 2009 11:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

истински фен на SUZUKI

Регистриран на: 28 Окт 2007
Мнения: 866
Местожителство: София, Swift със странен цвят

Japan_fan написа:
изглежда няма особен интерес от другите колеги.

Не е вярно, чета и чакам новини Smile Имам си други теми за спамене.
_________________
Синьозелен дракон - обичам я гадинката, ей...

Малката кола се събира и на малко и на много, а комбито само на много


Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bugger
МнениеПуснато на: Сря Май 27, 2009 12:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитатРегистриран на: 23 Фев 2009
Мнения: 6

Христо написа:
Bugger написа:
едно писмо до сузуки с общо искане на втори оторизиран сервиз за подръжка с цел деполаризация и прозрачност. подписано със съотв ВИНове. не ви трябват отстъпки и любезност, а гарант за качество на сервизирането на първо място

Искаш ли да го напишем?


когато има списък с поне 50 VIN-а с подръжка на инициативата. ако няма, всеки сам да си се оправя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Japan_fan
МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2009 9:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Регистриран на: 13 Ное 2008
Мнения: 66

Bugger, за такава инициатива ме бройте един ВИН Smile То пак трябва да се преброим колко са заинтересуваните.
Слензи, нали уж обсъждаме, не спамим Smile Винаги са добре дошли допълнителни мнения и прояви на интерес и желание.
Христо, това за организацията на ужилените е добре, но то има във всеки форум поне по 3-4 теми от този род. И ако ги разгледаш, ще видиш, че във всяка една за дадена фирма има крайно отрицателни и крайно положителни мнения. Трудно ще намериш една фирма, за която всички да са против. Ето, ти сам виждаш тук за миркат как се получава...
_________________
Сузуки Суифт 1.3
Нисан Примера P11 - 144
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Христо
МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2009 12:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Регистриран на: 24 Мар 2009
Мнения: 86
Местожителство: София

Да, прав си, засега нямам оплаквания, даже напротив- доволен съм от обслужването в Миркат. И не бих искал да имам ядове. Едно нещо ми прави впечатление- във форума на Дачия се включват и приемчик, и собственик/управител. И си говорят и споделят с клиенти. Има негативни мнения- чета отговорите и им прави чест на хората, че са открити.
Аз събрах за себе си малко не до там добри впечатления преди да купя Сузуки-то. И си изграждам мнение на база факти и четене на форума.
Представи си следната ситуация- някой пише негативни неща и се оплаква, а може и да няма основание или да го прави нарочно. Ако насреща му има отговор от вещо лице от Миркат, на всички ще стане ясно за какво иде реч. И обратно- може да каже: да клиентът има основание, ще му обърнем внимание...
Правят ми впечатление и дребните неща- например, като бях на касата в Миркат да внасям капаро, имаше доста хора. Оказа се, че са служители и един от дилърите ги помоли да изчакат, за да не ме бавят мен!!!
_________________
Христо; СУЗУКИ SX4; 1,6 GL; червен; Гранд Витара 2.0 JLXEL автоматик
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Japan_fan
МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2009 1:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Регистриран на: 13 Ное 2008
Мнения: 66

Христо, така трябва да бъде. Дано и занапред да е така и аз да съм от изключенията. А за присъствието на техен представител във форума, наистина би било от полза, за да не се получава излагане на позицията от една страна. Но това е нещо, което си зависи от тях. Стига да проявят интерес и желание, винаги може да се регистрира някой. Би било полезно със сигурност. Това го има не само в дачия, а също и в тойота и пежо. За другите не съм сигурен.
_________________
Сузуки Суифт 1.3
Нисан Примера P11 - 144
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bugger
МнениеПуснато на: Чет Май 28, 2009 4:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитатРегистриран на: 23 Фев 2009
Мнения: 6

Japan_fan написа:
Христо, така трябва да бъде. Дано и занапред да е така и аз да съм от изключенията. А за присъствието на техен представител във форума, наистина би било от полза, за да не се получава излагане на позицията от една страна. Но това е нещо, което си зависи от тях. Стига да проявят интерес и желание, винаги може да се регистрира някой. Би било полезно със сигурност. Това го има не само в дачия, а също и в тойота и пежо. За другите не съм сигурен.


изключения откъм критерии или ощетеност?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Христо
МнениеПуснато на: Пет Май 29, 2009 7:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Регистриран на: 24 Мар 2009
Мнения: 86
Местожителство: София

Е, дано да се включи някой от Миркат. Много по-лесно би било- съвет ще даде, някои дребни нещица за експлоатация може да разкаже, базирани на опит и познания...
БУГЕР, май откъм ощетеност има в предвид колегата...
_________________
Христо; СУЗУКИ SX4; 1,6 GL; червен; Гранд Витара 2.0 JLXEL автоматик
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Japan_fan
МнениеПуснато на: Пет Май 29, 2009 9:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

притежава SUZUKI

Регистриран на: 13 Ное 2008
Мнения: 66

Bugger, аз лично съм от ощетените, и по-скоро недоволни от миркат. а за критериите не го разбрах Smile
_________________
Сузуки Суифт 1.3
Нисан Примера P11 - 144
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shto_be
МнениеПуснато на: Пет Май 29, 2009 11:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

харесва SUZUKI

Регистриран на: 18 Сеп 2008
Мнения: 220
Местожителство: София

Ами ние имахме май един колега който ако не се лъжа работи в Миркат.
Тъйче той открехваше хората.....

За втори сервиз хич не е лоша идея но ме съмнява да се получи!
_________________
Suzuki Ignis 1.3 2005
http://thefixtape.tumblr.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща Страница 3 от 4

Идете на:  Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкетиVegan Recipes & Travel Adventures | Веган Рецепти | Счетоводни услуги Чакърски и Синове | The Guitar Junky | Dore Aesthetics Singapore | Immigration Solutions Singapore | Personal Injuries Legal Team | My Cosy Retreat


DAJ Glass (1.0.8) by Dustin Baccetti
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov